Hjem / Opskrift Kategori / Jordbær

Jordbær

Dekadente muffins med bær

  1. Rør smeltet smør(afkølet), sukker, citronskal og saft sammen med ægget til det er en samlet masse
  2. Rør sigtet bagepulver. Sigtning for at undgå klumper
  3. Vend bær og mel i dejen til det er ensartet, men uden at røre for kraftigt
  4. Fordel i dine foretrukne muffinsforme og drys med sukker for at få en let knasende top. Jeg foretrækker selv økologisk rørsukker og bruger ca 3 spsk til 10 muffins.
  5. Bag 20-30 min ved 200 grader eller indtil du kan stikke en nål i uden der kommer ubagt dej med op. 

 

- Fra Anna-Louise

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Sprød sommersalat

Snit bladselleri og fennikel fint på tværs, brug evt. et mandolinjern. Snit ligeledes spidskålen fint. Bland alle tre i en skål.
Rør nu alle ingredienserne til dressingen sammen. Sørg for at røre sukkeren helt ud. Tynd evt. med lidt vand, hvis man synes konsistensen er for tyk, men kun meget lidt vand af gangen. Smag dressingen til med sukker, citronskal og citronsaft. Bland nu den mængde dressing i salaten man finder passende og opbevar evt. resterende i en bøtte på køl.  
Halver eller hak jordbærene i tern og bland dem i salaten eller drys udover. 

Grønkålssmoothie

En sund, mættende og velsmagende smoothie.

Skræl appelsinerne og bananerne og smid det hele i blenderen. Tilsæt evt. lidt vand hvis massen er for tyk. 

Til sidst blandes hørfrøolie/krydderier i smoothien.

 

Bon appetit :) 

Posen uge 30

Det er en kort sommer i år... Jeg havde håbet på at vi kunne få nogle kirsebær, men de er allerede udsolgt. :( Jordbærrene som Venevad leverer er også udsolgt så vi har skaffet nogle bakker a 250 g fra Holistia i stedet. Til gengæld er der HINDBÆR!!! Her er posens indhold: 125 g hindbær - Vellinge frugt (ny leverandør), øko 1 kg nye solist kartofler - Venevad, øko 2 stk skoleagurker - Venevad, øko 500 g røde løg - Venevad, øko Et bundt rødbeder (lange og runde) - Holistia, øko 100 g rucola - Holistia, øko 1 stk hvidløg - Holistia, øko 1 squash - Holistia, øko

Ovnbagt torsk med jordbærsalat

4 prs. 500g torskefilet med skind 1tsk groft salt 500g grønne asparges 250g jordbær 100g babyspinat 1tsk sorte sennepsfrø 3spsk raps- eller olivenolie 2spsk balsamicoeddike salt og peber Tilberedning Tilbehør: 1/4 kg kartofler, 1 skive groft hvedebrød, ca. 50 g, pr person

Posen uge 27

Halløjsa! I næste uges pose er der følgende: 500 g nye (solist) kartofler, Venevad, øko 1 bk. jordbær, Revsøre Skovgaard, øko (leveret af Venevad) 1 stk. Marokkansk mynte, Venevad, øko 1 bdt. gulerødder, Nørregård, bio 1 bdt. nye løg, Nørregård, bio 1 fennikel, Nørregård, bio 1 ps blandet salat, Holistia, øko 1 bdt. salvie, Holistia, øko 1 bdt. små fine rabarber, Holistia, øko

Salat med spidskål, jordbær og fløde-hyldeblomstdressing - vegetarisk

Til 4-6 personer 1 hovedsalat/egebladssalat 1 lille bundt frisk dild, mynte, basilikum el. andet 200 g spidskål/sommerhvidkål 250 g jordbær Dressing: 4 spsk piskefløde 1 ½ spsk friskpresset citronsaft 1 ½ spsk koncentreret hyldeblomstsaft Salt og friskkværnet Skyl salaten og bræk i passende stykker. Skyl krydderurtebladene og tør dem og salat grundigt –nemmest i salatslynge. Snit kålen fint. Nip jordbærerne og halver dem.

Jordbær-hyldeblomst-daiquiri – SOMMERDRINK

Til 4-6 drinks 500 g friske jordbær Ca. 1 dl koncentreret (hjemmelavet) hyldeblomstsaft 4-8 spsk rom 8-10 isterninger Evt. lidt friskpresset citronsaft Skyl og nip jordbærrene. Blend alle ingredienser sammen og smag til med mere hyldeblomstsaft eller lidt citron. Pynt gerne med en frisk hyldeblomst og nyd den sommer der forhåbentlig snart kommer – hilsen Signe:) Kilde: Sonja Bock og Tina Scheftelowitz: Suveræn sommer.
Abonnér på Jordbær