Hjem / Opskrift Kategori / ingefær

ingefær

Sprød agurkesalat med ingefærmarinade og tofutern

Denne salat kan både spises som den er eller deles som et sprødt input til en nudelret, sushi eller endda bruges som fyld i friske forårsruller. Du kan skære grøntsagerne lige som du vil. Jeg brugte min spriralizer for syns skyld, men du kan også skære det julienne, lave fine strimler med en skræller eller bare bruge en kniv. 

Selleri i karrysovs

  1. Skræl sellerien og skær den i små tern af 1x1 cm. Put det i en gryde med bouillionterningen og dæk det til med vand. Sæt det over at koge. 
  2. Mens sellerien koger skæres løg, hvidløg og ingefær i fine tern. Sauter dem på en pande i vand til de er klare og bløde. 
  3. Hold imens øje med sellerien.

Spicy tomatsuppe med røde linser og ingefær

  1. Skær tomater og porrer i små stykker og put det i en gryde
  2. Knus hvidløg og skræl ingefæren og skær begge dele i små stykker - put også det i gryden
  3. Skyl linserne i koldt vand, og put også dem i gryden.
  4. Tilsæt vand, krydderier og boullionterning.
  5. Kog suppen op og lad den simre i 20 minutter. 
  6.  Blend nu suppen godt igennem, og server den rygende varm - gerne med et stykke brød til. Velbekomme :-)

Rosmarindeller i tomatsauce med spaghettigræskar

1. Græskaret halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35 min.

2. Ingredienserne til kødbollerne blandes og formes til små boller, der kommes i et ovnfast fad drysset med olivenolie ca. 25 min. 3. Tomatsaucen blandes og koger ind i ca. 20 min.  4. Palmekålen varmes i lidt olie og smages til med lidt salt. 5. Inden servering rives græskaret med en gaffel, så det ligner spaghetti. /Marianne Holm


Dahl-squash lasagne

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og forbered grøntsagerne pånær squash (hak løg, skær porrer i tynde skiver, riv gulerod og ingefær, skær rød peber i mundrette stykker).

Svits løget, tilsæt porrer, gulerod, ingefær og spidskommen. Lad det blive mørt.

Tilsæt rød peber, skyllede linser, bouillon, soya, sirup. Lad det simre indtil linserne er møre.

Tilsæt tomatpuré og A38. Smag til med salt (og evt. de andre smagsgivere).

Pastinakkage

Start med at sætte de tre pastinakker over i kogende vand. De skal koges helt møre (tager ca. 40min) og herefter køles ned, så skindet kan pilles af dem. Herefter rives de groft.

Nordisk Rød Karry

Kyllingkødet skæres i tern og svitses i olie

Grønsagerne skæres i strimler.

Fintsnittet hvidløg, løg og ingefær tilsættes, når kyllingen er brunet.

Derefter tilsættes karrypasta og kokosmælk og blandingen varmes igennem.

Gulerødder, jordskokker og palmekål tilsættes de sidste 5 min.

Smages til med soya eller salt, kværnet korianderfrø og friskpresset lime. 

Serveres med perlespelt, som forinden er kogt med lidt urtebouillon.

/Marianne Holm

 

 

Aloo Jeera og chapati

Den 16. november 2013 slog Odense Fødevarefællesskab og Ulandsforeningen Svalerne dørene op til restaurantdag a'la Bangladesh.
For et 30 kroner kunne man sætte tænderne i en lækker bengalsk frokost lavet på fynske økoafrgøder.
Menuen var vegansk og stod på Aloo Jeera, som er en stegt, krydret kartoffelret, serveret med chapatibrød og mild æblechutney.
Læs mere om arrangementet her

Tomatketchup - tilbehør

En helt ny smagsoplevelse til det klassiske danske grill-sommerbord! Man kan selv bestemme de forskellige smages styrke når man har lavet ketchuppen nogle gange! Det er så let og meget lækrere, at man undrer sig over hvorfor man ikke har lavet ketchup før! til Svits løg i olie til det er klart i en gryde. Tilføj resten - på nær salt og peber. Lad simre uden låg i ca 30 min. til væden er fordampet og ketchuppen ikke er for lind. Hvis den er "for våd" koges den blot lidt længere. Smag til med salt og peber. Tag gryden af varmen og blend - så fint som du ønsker.

Thaisuppe med tang – vegansk

4 Forårsløg - 1 cm stykker 4 fed Hvidløg - hakket 1 stk. Citrongræs – fint hakket 2-3 Keffirlime blade (frossen i Thaibutik – skal ikke spises) 1 tsk. Ingefær – revet 2 tsk. Karrypasta – (thaibutik, pas på det er stærkt) ca. 200 g Champignon - skiver 3-4 Kartofler – små tern ½ Citron - saft ¾ l. Vand 1 dåse Kokosmælk ½ Blomkål – små buketter ca. 100 g Hvidkål – fint hakket 1 håndfuld frisk Basilikum 1 håndfuld skyllet tang i små stykker evt. Salt eller Tamari/soya

Sider

Abonnér på RSS - ingefær