Hjem / Opskrift Kategori / hvidløg

hvidløg

Fyldt pasta med beurre rouge og mynte

Denne opskrift stammer fra pastaworkshoppen under SPIS Odense Fodd Festival d. 16/9/2017. 

Det er en forholdsvis simpel måde, at lave fyldt pasta, om end metoden kræver lidt fingersnilde. Fyldet kan ændres efter humør, med andre friskoste, pølsefars eller lignende. Urterne der andvendes kan ligeledes ændres, om end mynten passer godt til kraftige rødvine, og retten på den måde spiller godt til efterårets kølige, flotte dage. 

---

SquashSpaghetti m Cremede Østerhatte

Skær squash i fine strimler(spaghetti str.), enten i hånden eller på mandolinjern – undgå det inderste af squashen, som bruges i saucen. Kog ca 1½ ltr. saltet vand op og hæld over ”spaghettien” og lad det trække ca. 3 minutter – hæld vandet fra, tilsæt lidt god olivenolie og lidt friskkværnet peber.

rejekager med brændenælde

Skrup bagekartoflerne grundigt, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. 

Klargør imellemtiden brændenælderne, og hak dem fint sammen med hvidløgene. 

Find en stor skål, og knus kartoflerne heri. Tilsæt æg, rejer og urter, og rør massen sammen. Tilsæt evt. mel, for at få massen til at blive mindre våd. Den må gerne være klistret, men skal heslt hænge nok sammen til at den kan formes til små bøffer. 

Svamperisotto med shiitake

Risene renses i 3 hold vand
Det finthakkede løg varmes i olivenolie og risene tilsættes.
Der omrøres til risene er let gennemsigtige.
Tilsæt bouillon lidt ad gangen under konstant omrøring.
Vend osten i og smag til med citronsaft, salt og peber.

Svampene steges i lidt olivenolie sammen med det friske hvidløg og anrettes oven på risottoen.
 
Velbekomme :-)

/Marianne Holm


Kartoffelsuppe med brændenælder

Simpel men god suppe, hvor det siger sig selv, at fonden er altafgørende, og at det ikke går med kartofler som ikke smager af noget. 
Steg løgene bløde i lidt olie. imens kartoflerne skrælles. Skær kartofler og østershatte i mundrette tern, giv dem en tur rundt i olien når løgene er stegt helt gennemsigtige, og tilsæt fonden. Lad kartoflerne kog møre.

Spidskålssalat med koriander

Spidskålen snittes fint og vendes med dressingen.
Rødløg og koriander skæres i mundrette stykker og blandes med spidskålen.
Nødderne drysses over til sidst.

Næste gang jeg laver den, vil jeg bruge de gode øko mandler fra Columbani i stedet for cashewnødderne.


/Marianne Holm

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Sommerpasta

Tomaterne halvveres. Forårsløg og hvidløg skæres i skiver.
Ovenstående blandes og tomaterne mases lidt, så saften og kernerne kan blande sig med olie, balsamico og salt/peber.
Til sidst tilsættes hakket basilikum og mozzarella.

Skal trække ca 15 min, eller så længe pastaen er om at koge færdig.

Tomatblandingen anrettes ovenpå den rygende varme pasta.

Nemt, let og sommerlækkert :-)

/Marianne Holm
 

 

Tærte med skorzonerrødder & jordskokker

Fremgangsmåde:

Grøntsagerne rives fint og steges på panden med smør og olie. Skallen fra 1 citron rives henover, den hakkede timian tilsættes og der drysses med balsamico sv.t. til ca 2 spsk eller efter smag. Smag evt til med en smule salt, men den skal hellere være undersaltet end oversaltet. Steg i ca 15 min.

Æggemassen laves ved at piske æg sammen med cremefraiche og godt med friskkværnet peber.

Grøntsagsmassen blandes med æggemassen og hældes ovenpå filodej i et smurt tærtefad/bradepande. Der drysses med revet ost og bacon kommes på til sidst.

Sider

Abonnér på RSS - hvidløg