Hjem / Opskrift Kategori / hvidkål

hvidkål

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Friske forårsruller med hvidkål, forårsløg, purløg og peanutbutterdip

  1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på posen, og stil dem så til afkøling. 
  2. Bland imens alle ingredienserne til dippen, og stil så den til side. 
  3. Snit hvidkål i fine strimlet, forårsløg i små stykker og finthak purløg.
  4. Skræl gulerødderne og lav strimler af dem med skrælleren. 
  5. Tilsæt sojasovs, hoisinsauce og citronsaft til de afkølede nudler og bland det godt sammen. 
  6. Nu skal du rulle dine rispapirsruller.

Forårsruller med Hvidkål

Jeg har længe gerne ville prøve at lave noget med sojagranulat, og da Johanne fra bloggen Englerod så lagde en opskrift op på forårsruller med netop dette og jeg havde et halvt hvidkål tilbage i køleskabet, som jeg altid har i vinterhalvåret, tænkte jeg at dette måtte være min chance. 

Den mest vinterlige vintersuppe

Denne varmende, lækre og nemme suppe passer perfekt til årstiden - den er en god måde at få brugt masser af vintergrønt, og samtidig et godt eksempel på en ret, som ikke rigtigt kan laves succesfuldt på andre tidspunkter af året. Det er netop nu, hvor kålen har omdannet mange af sine kulhydrater til sukkerstoffer og er ekstra sød, at retten rigtigt kan blive lækker.

Suppen gør sig glimrende med kød, og leger med smagsnuancer fra klassiske sursøde og røgede kålserveringer, men kan sagtens stå alene som vegansk ret, hvis fonden er kraftig nok.

Hvidkålssalat

Denne opskrift blev lavet som smagsprøve på ugens SPIS festival. 

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til, den skal være lidt sød. Der kan evt. tilsættes lidt chili eller andre krydderier efter eget valg. Dressingen hældes over hvidkålen og sættes på køl indtil den skal serveres, den har godt af at trække lidt.

Ved servering drysses peanuts over.

Inspireret af: http://www.thefoodclub.dk/hyldest-til-hvidkalen/  

Kålfalafel

Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at lave tomatsalsaen. Hak hvidløg og chili fint. Hak tomaterne i små tern. Bland alle ingredienserne i en lille skål og sæt den i køleskabet så den kan stå at trække inden den skal serveres. 

Stegt Sommerkål med dadelcreme

De fantastisk lækre sommerkål er værd at vente på hver forsommer. De tidlige spids- og hvidkål reagerer nemlig ved mødet med varme på en helt anden måde end de senere vinterkål. Flæk feks et helt hvidkål fra Venevad, steg det i rigeligt olie eller smør i tyve min ved lav varme og server med en simpel dadel-skyr-creme, og et drys af salt, peber og stærk chili. Skønt sommerfrokost for én eller forret til to.

Dadelcremen laves slet og ret ved at piske ingredienserne sammen.  Skyren kan evt. erstattes af et vegask alternativ som sojayoghurt. 

Pirog med kartoffel, flækært og kål

Start med at sætte flækærterne til at koge. De skal have længst (ca. 40min). Skræl så kartoflerne, og skær dem i 1.5centimerters terninger.  Sæt dem til kogning i saltet vand, til de er møre. Skræl så løget, snit det fint og steg det gyldent sammen med fennekilfrø og sesam.

Imens der steges og koges, ælter man dejen sammen. Først blandes vand, gær og salt, hvorefter melet tilføjes lidt efter lidt. Dejen skal være så fast, at den kan rulles tyndt ud.

Hvidkålssalat

Hvidkålen renses og snittes fint. Lægges i et stort fad.

Æbletern lægges ovenpå kålen. 

Olie/eddike dressingen rystes sammen og overhældes kålen.

Pynt med soyaristede mandler og grofthakket persille.

 

Hjemmelavet remoulade til friskfangede fisk -MUUUUUMS:)

Hak alt fint og rør det hele sammen og juster smagen med sødt, salt, surt så det giver den rette remou-smag og masser af knas fra friske grøntsager, du bestemmer nærmest selv hvilke og hvor meget. Jeg har svært ved at angive præcise mængder, da jeg eksperimenterer efter lyst og indhold i køleskabet.

Men ret nemt og lækkert - god fornøjelse ønsker Signe :)

Sider

Abonnér på hvidkål