Hjem / Opskrift Kategori / hvidkål

hvidkål

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Friske forårsruller med hvidkål, forårsløg, purløg og peanutbutterdip

  1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på posen, og stil dem så til afkøling. 
  2. Bland imens alle ingredienserne til dippen, og stil så den til side. 
  3. Snit hvidkål i fine strimlet, forårsløg i små stykker og finthak purløg.
  4. Skræl gulerødderne og lav strimler af dem med skrælleren. 
  5. Tilsæt sojasovs, hoisinsauce og citronsaft til de afkølede nudler og bland det godt sammen. 
  6. Nu skal du rulle dine rispapirsruller.

Forårsruller med Hvidkål

Jeg har længe gerne ville prøve at lave noget med sojagranulat, og da Johanne fra bloggen Englerod så lagde en opskrift op på forårsruller med netop dette og jeg havde et halvt hvidkål tilbage i køleskabet, som jeg altid har i vinterhalvåret, tænkte jeg at dette måtte være min chance. 

Hvidkålssalat

Denne opskrift blev lavet som smagsprøve på ugens SPIS festival. 

Bland alle ingredienserne til dressingen sammen og smag til, den skal være lidt sød. Der kan evt. tilsættes lidt chili eller andre krydderier efter eget valg. Dressingen hældes over hvidkålen og sættes på køl indtil den skal serveres, den har godt af at trække lidt.

Ved servering drysses peanuts over.

Inspireret af: http://www.thefoodclub.dk/hyldest-til-hvidkalen/  

Kålfalafel

Tænd ovnen på 200 grader.
Start med at lave tomatsalsaen. Hak hvidløg og chili fint. Hak tomaterne i små tern. Bland alle ingredienserne i en lille skål og sæt den i køleskabet så den kan stå at trække inden den skal serveres. 

Hvidkålssalat

Hvidkålen renses og snittes fint. Lægges i et stort fad.

Æbletern lægges ovenpå kålen. 

Olie/eddike dressingen rystes sammen og overhældes kålen.

Pynt med soyaristede mandler og grofthakket persille.

 

Hjemmelavet remoulade til friskfangede fisk -MUUUUUMS:)

Hak alt fint og rør det hele sammen og juster smagen med sødt, salt, surt så det giver den rette remou-smag og masser af knas fra friske grøntsager, du bestemmer nærmest selv hvilke og hvor meget. Jeg har svært ved at angive præcise mængder, da jeg eksperimenterer efter lyst og indhold i køleskabet.

Men ret nemt og lækkert - god fornøjelse ønsker Signe :)

Sur-sød nudelsuppe

Rens grøntsagerne og skær de enkelte grøntsager ud som beskrevet i ingredienslisten.

Kog grøntsagsbouillionen op. Tilsæt de grøntsager der skal med fra starten. Kog op igen, tilsæt nudlerne og lad det hele koge det antal minutter der er angivet på nudelpakken.

Tilsæt de grøntsager der først skal i til sidst. Kog suppen op igen og smag samtidig til med soya, sød chillisauce, finthakket hvidløg, lime eller citronsaft og sesamolie. Server straks og drys evt. med frisk koriander.

 

Hvidkålsmuffins - vegetarisk

Giver cirka 14 rigtig lækre, saftige og indbildsk sunde kager. Pisk først æggene med sukkeret. Dernæst blandes melet med alle krydderierne og vendes i æggemassen. Tilsæt til sidst kål og olie. Dejen hældes i små muffinforme og bages i ovnen ved 200 grader i 15-20 min afhængig af ovntype og størrelsen på dine muffinforme. Pynten kan enten udgøres af en almindelig glasur af flormelis og vand, tilsat lidt rødbedesaft eller kålkællingernes rødkålscreme: Ingredienser: 250 g. flødeost 100 g. smør Vaniliekorn fra en stang Revet citronskal fra en økologisk citron Ca. 3 spsk.

Sider

Abonnér på hvidkål

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0