Hjem / Opskrift Kategori / hvedemel

hvedemel

Græskarboller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker og græskarret.
Når massen er blandet godt, tilsættes havregryn, salt og til sidst hvedemelet, lidt efter lidt.
Dejen æltes godt i røremaskinen indtil den er sammenhængende og består glutentesten.

Dejen hæver 1 time i røreskålen.

Dejen formes til boller i olieindsmurte hænder og drysses med lækre sesam.

Efterhæver 30 min på bagepladen og bages ved 210 grader varmluft i 25 min.

Happy Halloween

/Marianne Holm

 

Saftige & bløde squash boller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning & havregryn
Derefter hvedemelet. Hold evt. lidt tilbage.
Smør æltes godt ind i dejen.
Revet squash og æg tilsættes. Dejen æltes godt. Bedst på maskine, ca 10 min, eller indtil dejen er god smidig.

Hæver tildækket i skålen i ca 1 time.

Sættes på bageplade, fx med 2 skeer dyppet i koldt vand.
Giver ca 14 store luftige boller.

Efterhæver tildækket yderligere 30 min.
Pensles med pisket æg.

Bages ved 220grader varmluft i ca 20 min.


/Marianne Holm

Blåbærtærte

Smør blandes med melet og sukkeret, til det er smuldret sammen. Når der ikke længere er store klumper smør, tilsættes det kolde vand lidt efter lidt.
Dejen skal være samlet, men ikke våd. Pas på, at dejen ikke æltes.

Del dejen i to og sæt den på køl en halv times tid.

Bland sukker, farin og maizena i en skål. Bland blåbærerne i blandingen og pres en halv citron over til sidst.

Rul den ene halvdel dej ud så den passer en tærteform. (Jeg brugte str. 8 fra Pillivuit.)

Fødselsdagsboller med spinat

Først blandes gær med vand. Salt, sukker og olie tilsættes,
Melet røres i til dejen er som en tynd/mellemtynd havregrød; dejen skal være meget lindOg så skal den ellers passe sig selv et koldt sted mellen 1 - 4 timer; afhængig af hvornår man har tid til at bage. Jeg klatter nogle boller på en plade med en ske - sætter ovnen på 225 grader og bager bollerne ca. 20 minutter.Jeg bager ofte lidt hårdt - så bliver skorpen mere sprød og det italienske mel kommer bedre til sin ret ( synes jeg )! Linda Have

Langtids- koldthævet grydebrød.

Hej alle skønne mennesker 


Jeg er ny 'brød entusiast', og vil gerne dele dette brød med jer. Langtids- koldthævet grydebrød. Verdens bedste brød, verdens nemmeste opskrift.

Oles langtidshævede Krogenlundbrød med æbler

  • Mel vejes af og blandes i en skål sammen med salt.- Gæren opløses i 1 liter koldt vand.
     
  • Æblerne rives på et råkostjern og hældes ned i vandet hvor gæret er opløst.
     
  • Væsken med de revne æbler og gær hældes i dejskålen.
     
  • Med grydeske røres grundigt i melmassen.
     
  • Når massen er nogenlunde sammenrørt hældes dejen ud på en bordplade og håndæltes grundigt. 
     
  • Til sidst formes dejen til en kugle og lægges tilbage i dejskålen med et fugtigt klæde over og sættes til hævning et køligt sted ca.16timer.
Abonnér på hvedemel