Hjem / Opskrift Kategori / hvedemel

hvedemel

Fyldt pasta med beurre rouge og mynte

Denne opskrift stammer fra pastaworkshoppen under SPIS Odense Fodd Festival d. 16/9/2017. 

Det er en forholdsvis simpel måde, at lave fyldt pasta, om end metoden kræver lidt fingersnilde. Fyldet kan ændres efter humør, med andre friskoste, pølsefars eller lignende. Urterne der andvendes kan ligeledes ændres, om end mynten passer godt til kraftige rødvine, og retten på den måde spiller godt til efterårets kølige, flotte dage. 

---

Saftige & bløde squash boller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning & havregryn
Derefter hvedemelet. Hold evt. lidt tilbage.
Smør æltes godt ind i dejen.
Revet squash og æg tilsættes. Dejen æltes godt. Bedst på maskine, ca 10 min, eller indtil dejen er god smidig.

Hæver tildækket i skålen i ca 1 time.

Sættes på bageplade, fx med 2 skeer dyppet i koldt vand.
Giver ca 14 store luftige boller.

Efterhæver tildækket yderligere 30 min.
Pensles med pisket æg.

Bages ved 220grader varmluft i ca 20 min.


/Marianne Holm

Blåbærtærte

Smør blandes med melet og sukkeret, til det er smuldret sammen. Når der ikke længere er store klumper smør, tilsættes det kolde vand lidt efter lidt.
Dejen skal være samlet, men ikke våd. Pas på, at dejen ikke æltes.

Del dejen i to og sæt den på køl en halv times tid.

Bland sukker, farin og maizena i en skål. Bland blåbærerne i blandingen og pres en halv citron over til sidst.

Rul den ene halvdel dej ud så den passer en tærteform. (Jeg brugte str. 8 fra Pillivuit.)

Fødselsdagsboller med spinat

Først blandes gær med vand. Salt, sukker og olie tilsættes,
Melet røres i til dejen er som en tynd/mellemtynd havregrød; dejen skal være meget lindOg så skal den ellers passe sig selv et koldt sted mellen 1 - 4 timer; afhængig af hvornår man har tid til at bage. Jeg klatter nogle boller på en plade med en ske - sætter ovnen på 225 grader og bager bollerne ca. 20 minutter.Jeg bager ofte lidt hårdt - så bliver skorpen mere sprød og det italienske mel kommer bedre til sin ret ( synes jeg )! Linda Have

Focaccia med brændenælde og hampefrø

I Danmark er focaccia tit noget med en masse rosmarin, soltørrede tomater, og så meget olie, at man nærmest kan drikke af brødet. Det er en skam, for det kan egentligt være et rigtig godt brød til at ledsage mad.

Her er det i en lidt underspillet udgave, med vilde urter og knasende hampefrø. De første kan findes i enhver baghave, imens de sidste efterhånden kan købes i alle velassorterede helseforretninger m.v.  

Start med at tage to spisskeer hampefrø, og kog dem i saltet vand i 20min.

Langtids- koldthævet grydebrød.

Hej alle skønne mennesker 


Jeg er ny 'brød entusiast', og vil gerne dele dette brød med jer. Langtids- koldthævet grydebrød. Verdens bedste brød, verdens nemmeste opskrift.

Oles langtidshævede Krogenlundbrød med æbler

  • Mel vejes af og blandes i en skål sammen med salt.- Gæren opløses i 1 liter koldt vand.
     
  • Æblerne rives på et råkostjern og hældes ned i vandet hvor gæret er opløst.
     
  • Væsken med de revne æbler og gær hældes i dejskålen.
     
  • Med grydeske røres grundigt i melmassen.
     
  • Når massen er nogenlunde sammenrørt hældes dejen ud på en bordplade og håndæltes grundigt. 
     
  • Til sidst formes dejen til en kugle og lægges tilbage i dejskålen med et fugtigt klæde over og sættes til hævning et køligt sted ca.16timer.
Abonnér på RSS - hvedemel