Hjem / Opskrift Kategori / Honning

Honning

Pizza med confiterede asparges

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Salat med jordskokker, pærer & hasselnødder

Jordskokkerne skrælles og snittes fint. Vendes straks med en blanding af honning, olie og citronsaft.

Pæren snittes fint og lægges ovenpå jordskokkerne.

Der pyntes med de grofthakkede hasselnødder, hampefrø samt citrontimian. 

En god parmesan høvles let over retten.

 

Er god som tilbehør til fisk, kylling og andet kød.

 

/Marianne Holm

Mostbrassieret blegselleri

Braisseret blegselleri kan bruges til mangt og meget, fisk, fjerkræ, eller som her stegt nyretap og græskarmos. 
Det essentielle er at der skal være masser af sukker og syre. 

Del blegselleriet op i stængler, skyld dem grundigt og læg dem i et ovnfast fad. 
Skær en hel citron ud i både og fordel bådene udover og imellem stængerne. 
Hæld godt med salt på, og dæk med most til det dækker halvt. Hvis der bruges most skal dette gerne være sødet med most. 
Dæk fadet med staniol og sæt fadet i ovn forvarmet til 175grader. og brassier blegsellerien i ca. 45min. 

Pære Belle Helene med hasselnød og råkakao

Sæt kakaobønnerne til udblødning i lunt vand.

Start så med at skrælle pærerne forsigtigt. Er det en pæresort med stort kernehus (spis dig evt. Frem), så fjern forsigtigt dette med en urtekniv, startende fra pærens bund.

Lad sukker/honning koge op i vandet sammen med vaniljen, og tilsæt pærer. Lad disse koge møre i vandet ved svag varme, og tag dem op.

Bagte løg med honning og brøndkarse

Pil løgene og halver dem (både gule og røde løg kan bruges). Vend dem i olie og hæld honning ud over dem, så det løber ned mellem "bladene". Drys med salt og peber i ca. 30 ved 200 grader (bagetiden og temperaturen er meget afhængig af løgenes størrelse og det er en god ide at holde øje med løgene undervejs!) . Løgene er færdige når de er karameliseret og møre. Man kan evt tjekke dem ved at stikke i dem med en gaffel/kødnål eller lignende. Løgnene får en fantastisk sød smag! 

Pyntes med frisk brøndkarse og kan serveres til f.eks. et godt stykke oksekød.

// Maria 

Abonnér på Honning