Hjem / Opskrift Kategori / Honning

Honning

Stegt kinakål med varm og stærk appelsinsauce

Kinakålen er en totalt undervurderet størrelse, som kan levere både sprød struktur, frisk smag og grønt til en masse retter, bare man ikke overtilbereder det. Denne salat kan bruges som tilbehør til grillet fisk, barbecue, store bøffer, skaldyr eller som en lille ret i sig selv.

Opskriften er hurtig, og passer perfekt til kinakål - den kan dog sagtens bruges til både pak choi, sommerhvidkål, spidskål eller for den sags skyld romainesalat. Så må man bare justere stegetiderne lidt. 

Isthe af valnøddeblade

Lav en kraftig the af en liter varmt vand og de tørrede blade. Si bladene fra efter 10 minutter (eller tag teposen op), opblød honningen i vandet og lad det køle helt ned (evt. natten over). Theen kan så serveres over is med et skud citronsaft eller en lille sjat eddike. Det kan holde sig et par dage i køleskabet. Nemt, simpelt og lækkert. Samme fremgangsmåde går forresten til mange andre typer urtethe 

Honningglaserede valnødder

Her er en hurtig lille opskrift, som både kan opfylde årets konfekt-kvote-krav, lave snacks til gaveoppakningen juleaften, eller danne basis for en lang række af nye retter.

Nødderne kan eksempelvis bruges i salater, til tunge retter med vildt- eller fiske, eller de kan bruges som element i kager eller videre konfekt.

Udgangspunktet er simpelt. Først afkaller man alle valnødder (gøres nemmest med et spist objekt, der lirkes ind i det bløde punkt i valnøddens bund, hvorefter skallerne nemt kan vippes fra hinanden og hele nødder frigives). 

Honningsirup

Jeg er fuldkommen tosset med foreningens honning, og de spændende forskelle, som opstår ved tidspunkt for slyngning, område, blandingsforhold m.v.

Imidlertid kan tyk honning til tider være besværlig at bruge i en hurtig vending til dressinger, ud over grød, i cocktails m.v.

Et godt trick er at lave små mængder honningsirup ofte. Det tager rent ud sagt ingen tid, det gør arbejdet med honningen meget lettere, og til tider kan det bringe smagsnuancer frem i honningen, da de bliver tydeligere ved den mindre sukkerfordeling.

Pizza med confiterede asparges

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Bee's Knees med rabarber

Det er (næsten) sommer i Danmark, og majsolen kalder på udeliv og småberuselse. Denne opskrift, som er et twist på forbudstidens klassiske Bee's Knees cocktail, kombinerer nogle af de bedste ingredienser, som fødevarefællesskabet kan byde på pt. Sidste års sommerhonning fra baghaverne i Aaløkkekvarteret, som virkelig er dyb og floral i smagen, kombineret med et friskt spark fra rabarber og gerne med en rigtig god gin. Der findes udmærkede økologiske danske gin, og helt fantastiske økologiske flasker fra eksempelvis Sverige.

Salat med jordskokker, pærer & hasselnødder

Jordskokkerne skrælles og snittes fint. Vendes straks med en blanding af honning, olie og citronsaft.

Pæren snittes fint og lægges ovenpå jordskokkerne.

Der pyntes med de grofthakkede hasselnødder, hampefrø samt citrontimian. 

En god parmesan høvles let over retten.

 

Er god som tilbehør til fisk, kylling og andet kød.

 

/Marianne Holm

Æbleglögg

​Lad alle ingredienserne simre, indtil glöggen er lun.
Server evt. med små æbletern og en småkage.

Velbekomme og god jul!

Braisserede gulerødder

Jeg er vild med de smagsnuancer finosherry kan give retter, men man kan sagtens bruge andre vine eller endda øl i denne ret. Det eneste man skal være opmærksom på, er at justere syre-sødmeniveauet alt efter hvor sukkerholdig en drik man anvender. Det kan eksempelvis nemt klares ved at bruge mindre eller helt udelade honning, hvis man vælger at bruge hyldesaft. 

Jostabærerne kan sagtens udskiftes med andre bær, som sol-, stikkels- eller blåbær. 

Pitabrød på hampefrø og speltmel

At tilsætte hampefrø til bagværk har flere fordele. Det øger niveauet af fiber, protein, jern og flere vitaminer i brødet, samtidig med, at det tilføjer en lækker dimension af knas. Hampefrø kan købes i de fleste velafsorterede helsebutikker.  

Knus hampefrøene i morter eller i en blender der kan klare kaffebønner m.v. Det skal gerne være rimeligt fint, om end et par hele hampefrø kan give et lækkert knas i de færdige brød.

Sider

Abonnér på Honning