Hjem / Opskrift Kategori / hokkaido

hokkaido

græskarrisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Her vil tør eller let sød vermouth* nok passe bedst, men hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og ingefæren og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Bruger man squash tilsættes de nu. Varm i mellemtiden fonden op og mål risene op.

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Tacos med sensommerfyld

I august og september er der vitterligt ikke mange områder i verden, der kan måle sig med det fynske overflødighedshorn af fantastiske råvarer. En lang og kølig, men lys sommer kulminerer i et kort, men mundvandsfremkaldende øjeblik, hvor slidte paroler om Fyn som Danmarks Provence pludseligt giver mening.

Lun vintersalat

Vask speltkernerne grundigt i koldt vand. Udblød gerne speltkernerne over nakken i 7,5 dl nykogt vand og 2 tsk. æblecidereddike. Hvis det ikke er muligt kog dem direkte med 7,5 dl vand og 2 tsk. salt. Kernerne skal koge til næsten alt vandet er væk, smag undervejs til, så kan du selv bestemme hvor bløde du vil have dine kerner. Mine var udblødte over natten, så jeg hældte den sidste dl vand fra kogningen fra. 

Nem pasta med graskær og bacon

Dæk græskarternene med kogende vand og kom tilsvarende grøntsagsbouillon i. Kog dem indtil de er møre. Hæld vandet fra,  men gem 1 dl. grøntsagsbouillon til saucen. Kom græskarternene i en foodprocessor med den ene dl grøntsagsboullion, mælk, muskatnød, chiliflager og revet parmesan. Blend til cremen er cremet og tyk. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis du vil have den tyndere. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Hæld græskarsaucen tilbage i gryden og hold den varm.

Græskarsuppe

Til restaurantdagen den 15. november 2014 blev der serveret græskar i lange baner -
her følger opskriften på suppen:

Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
Halver græskarrene, skrab kernerne ud og bag dem med snitfladen nedad i en halv time (til de er møre)
Steg porrene let i olie, mens vandet til bouillonen sættes over i en keddel.
Hak chili groft og steg med et par minutter.
Tag græskarrene ud af ovnen og put dem i gryden.
Dæk til med bouillonen og kog i et kvarters tid.

Rist græskarkernerne i ovnen med lidt groft salt

Græskargratin med rødbedesalat - vegetar

Grønkålen skylles grundigt og befries for ribberne. Læg dem i en gryde.

Skræl græskarret og fjern kernerne. (kan bruges til ristede græskarkerner).

Skær græskarkødet i stykker på 3 x 3 x 3 cm. Kom stykkerne i kogende, saltet vand. Lad dem koge op under låg.

Sluk for blusset, og lad dem stå i fem minutter.

Hæld vandet fra og direkte over i gryden med grønkål. Igen lad vandet komme i kog og sluk så for blusset.

Damp grønkålen mør under låg i de næste 10-15 minutter. Hæld vandet fra og lad kålen køle.

Hokkaidodip - vegetar

Halver hokkidoen, fjern kerner og skær resten i mindre stykker. Kog stykkerne med skal i en gryde med vand til de er bløde. Blend det hele sammen med en stavblender/blender. Smag til med mere chili, salt, peber og krydderurter. Server dippen afkølet. Tips: - Server rodfrugtfritter eller ristet rugbrødsstave til. altomkost / Pia

Posen uge 42

Hej alle Så er der en rigtig efterårspose! Martin er på ferie, så vi kan kun få hvad de få landmænd der selv leverer har. Derfor er der desværre hvidkål igen, men det kan sikkert bruges til en god gang suppe...:) 1 kg Aspargeskartoffel - Annabelle 1 kg Gulerødder 2 stk Hokkaido 1 bundt Persille, bredbladet 1 stk Hvidkål 1 Romaine salat 1 stk Fennikel 1 stk Bladselleri Der er 36 bestilte poser og 4 løssalgsposer. God appetit og god ferie - Håber vi ses til medlemsmødet på onsdag! Ruben - 40327770

Sider

Abonnér på RSS - hokkaido