Hjem / Opskrift Kategori / hokkaido

hokkaido

Syltede hokkaido

 

Eddike, vand og sukker koges op og der tilsættes frø, ingefær og mynte.Hokkaido kommes i gryden og koges med i 10 min.

Hele herligheden, med undtagelse af mynten der kasseres, kommes på skoldede glas og køles ned, inden det sættes i køleskabet.

Skal gerne trække gerne en uges tid inden de spises.

Happy Halloween

/Marianne Holm
 

 

Græskarboller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker og græskarret.
Når massen er blandet godt, tilsættes havregryn, salt og til sidst hvedemelet, lidt efter lidt.
Dejen æltes godt i røremaskinen indtil den er sammenhængende og består glutentesten.

Dejen hæver 1 time i røreskålen.

Dejen formes til boller i olieindsmurte hænder og drysses med lækre sesam.

Efterhæver 30 min på bagepladen og bages ved 210 grader varmluft i 25 min.

Happy Halloween

/Marianne Holm

 

Hokkaidohummus

Det hele blendes i en minihakker til det får en lækker blød og sammenhængende konsistens.
Spæd evt. til med mere olie eller alternativt lidt vand.

Den smager vildt godt ovenpå fintsnittet spidskål med kylling og masser af frisk mynte. Dryp lidt lækker olivenolie over salaten.

 


Happy Halloween

/Marianne Holm

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Lun vintersalat

Vask speltkernerne grundigt i koldt vand. Udblød gerne speltkernerne over nakken i 7,5 dl nykogt vand og 2 tsk. æblecidereddike. Hvis det ikke er muligt kog dem direkte med 7,5 dl vand og 2 tsk. salt. Kernerne skal koge til næsten alt vandet er væk, smag undervejs til, så kan du selv bestemme hvor bløde du vil have dine kerner. Mine var udblødte over natten, så jeg hældte den sidste dl vand fra kogningen fra. 

Nem pasta med graskær og bacon

Dæk græskarternene med kogende vand og kom tilsvarende grøntsagsbouillon i. Kog dem indtil de er møre. Hæld vandet fra,  men gem 1 dl. grøntsagsbouillon til saucen. Kom græskarternene i en foodprocessor med den ene dl grøntsagsboullion, mælk, muskatnød, chiliflager og revet parmesan. Blend til cremen er cremet og tyk. Tilsæt evt. mere mælk eller vand, hvis du vil have den tyndere. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber. Hæld græskarsaucen tilbage i gryden og hold den varm.

Græskargratin med rødbedesalat - vegetar

Grønkålen skylles grundigt og befries for ribberne. Læg dem i en gryde.

Skræl græskarret og fjern kernerne. (kan bruges til ristede græskarkerner).

Skær græskarkødet i stykker på 3 x 3 x 3 cm. Kom stykkerne i kogende, saltet vand. Lad dem koge op under låg.

Sluk for blusset, og lad dem stå i fem minutter.

Hæld vandet fra og direkte over i gryden med grønkål. Igen lad vandet komme i kog og sluk så for blusset.

Damp grønkålen mør under låg i de næste 10-15 minutter. Hæld vandet fra og lad kålen køle.

Hokkaidodip - vegetar

Halver hokkidoen, fjern kerner og skær resten i mindre stykker. Kog stykkerne med skal i en gryde med vand til de er bløde. Blend det hele sammen med en stavblender/blender. Smag til med mere chili, salt, peber og krydderurter. Server dippen afkølet. Tips: - Server rodfrugtfritter eller ristet rugbrødsstave til. altomkost / Pia

Posen uge 42

Hej alle Så er der en rigtig efterårspose! Martin er på ferie, så vi kan kun få hvad de få landmænd der selv leverer har. Derfor er der desværre hvidkål igen, men det kan sikkert bruges til en god gang suppe...:) 1 kg Aspargeskartoffel - Annabelle 1 kg Gulerødder 2 stk Hokkaido 1 bundt Persille, bredbladet 1 stk Hvidkål 1 Romaine salat 1 stk Fennikel 1 stk Bladselleri Der er 36 bestilte poser og 4 løssalgsposer. God appetit og god ferie - Håber vi ses til medlemsmødet på onsdag! Ruben - 40327770

Simpel Hokkaidosuppe - vegan

Ca. Tidsforbrug Forberedelsestid: 10 min.Tilberedningstid: 15 min.

Fjern skræl og kerner fra hokkaidoen, og skær den i tern. Hak løg og chili. Svits løg, chili og paprika i en gryde med olivenolie et par minutter. Tilsæt hokkaido, vand og bouillon. Lad hokkaidosuppen koge i 10-15 minutter. Blend suppen, og smag til med salt. Serverer evt. hokkaidosuppen i en udhulet hokkaido. Pynt med lidt persille. Tip Spis hjemmebagte grovboller til. Laver du retten til aftensmad, kan du lave dobbeltportion, så har du til middagsmad dagen efter.

Abonnér på hokkaido