Hjem / Opskrift Kategori / havregryn

havregryn

Saftige & bløde squash boller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning & havregryn
Derefter hvedemelet. Hold evt. lidt tilbage.
Smør æltes godt ind i dejen.
Revet squash og æg tilsættes. Dejen æltes godt. Bedst på maskine, ca 10 min, eller indtil dejen er god smidig.

Hæver tildækket i skålen i ca 1 time.

Sættes på bageplade, fx med 2 skeer dyppet i koldt vand.
Giver ca 14 store luftige boller.

Efterhæver tildækket yderligere 30 min.
Pensles med pisket æg.

Bages ved 220grader varmluft i ca 20 min.


/Marianne Holm

Havremælk

Hæld en mængde havregryn i en skål, og overhæld med dobbelt mængde vand. Stil koldt og overdækket natten over. 

Næste morgen blendes havregryn og vand til en lind masse, og væden sies fra grynene igennem et klæde. Smag til med salt og hæld væsken på flaske. Opbevar den på køl. Den kan holde sig i et par dage, og der er således vegetabilsk mælkeerstatning til kaffen uden det store besvær. 

Havreresterne kan passende gå til en gang havregrød, der kan ledsage kaffen. 

Svedjeruggrød med hasselnødder

Svedjerug er en oldnordisk kornsort med en fantastisk spændende historie, der trækker tråde helt tilbage til landbrugets gennembrud i norden. Den er værd at finde andetssteds, en dag man føler sig lidt nørdet. Kornet er imidlertid ikke kun en god historie. Det er samtidig en lækker, proteinholdig kornsort, der kan blive til den mest cremede grød, helt uden hjælp fra mejeriprodukter. Man kan dog sagtens smide en enkelt smørklat i tilsidst, hvis man føler for det.

Abonnér på RSS - havregryn