Hjem / Opskrift Kategori / havregryn

havregryn

Græskarboller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker og græskarret.
Når massen er blandet godt, tilsættes havregryn, salt og til sidst hvedemelet, lidt efter lidt.
Dejen æltes godt i røremaskinen indtil den er sammenhængende og består glutentesten.

Dejen hæver 1 time i røreskålen.

Dejen formes til boller i olieindsmurte hænder og drysses med lækre sesam.

Efterhæver 30 min på bagepladen og bages ved 210 grader varmluft i 25 min.

Happy Halloween

/Marianne Holm

 

Saftige & bløde squash boller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt salt, honning & havregryn
Derefter hvedemelet. Hold evt. lidt tilbage.
Smør æltes godt ind i dejen.
Revet squash og æg tilsættes. Dejen æltes godt. Bedst på maskine, ca 10 min, eller indtil dejen er god smidig.

Hæver tildækket i skålen i ca 1 time.

Sættes på bageplade, fx med 2 skeer dyppet i koldt vand.
Giver ca 14 store luftige boller.

Efterhæver tildækket yderligere 30 min.
Pensles med pisket æg.

Bages ved 220grader varmluft i ca 20 min.


/Marianne Holm

Svedjeruggrød med hasselnødder

Svedjerug er en oldnordisk kornsort med en fantastisk spændende historie, der trækker tråde helt tilbage til landbrugets gennembrud i norden. Den er værd at finde andetssteds, en dag man føler sig lidt nørdet. Kornet er imidlertid ikke kun en god historie. Det er samtidig en lækker, proteinholdig kornsort, der kan blive til den mest cremede grød, helt uden hjælp fra mejeriprodukter. Man kan dog sagtens smide en enkelt smørklat i tilsidst, hvis man føler for det.

Abonnér på havregryn