Hjem / Opskrift Kategori / Gulerod

Gulerod

græskarrisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Her vil tør eller let sød vermouth* nok passe bedst, men hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og ingefæren og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Bruger man squash tilsættes de nu. Varm i mellemtiden fonden op og mål risene op.

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Kong Gulerods Suppe

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Den mest vinterlige vintersuppe

Denne varmende, lækre og nemme suppe passer perfekt til årstiden - den er en god måde at få brugt masser af vintergrønt, og samtidig et godt eksempel på en ret, som ikke rigtigt kan laves succesfuldt på andre tidspunkter af året. Det er netop nu, hvor kålen har omdannet mange af sine kulhydrater til sukkerstoffer og er ekstra sød, at retten rigtigt kan blive lækker.

Suppen gør sig glimrende med kød, og leger med smagsnuancer fra klassiske sursøde og røgede kålserveringer, men kan sagtens stå alene som vegansk ret, hvis fonden er kraftig nok.

Vaniljebagte jordskokker og gulerødder med spicy sennepsdressing

Denne her lidt anderledes måde at krydre rodfrugterne på, gør sig både godt som tilbehør til gode, krydrede retter eller i en salat. Den spicy dressing giver et dejligt twist, der luner godt på denne årstid :-) 

Dahl med gulerødder og spinat

Skyl linserne i flere hold vand (til vandet er klart) og kog dem i 8 dl vand til de er udkogte. Hæld evt. overskydende vand fra men gem det.

Varm olie/ghee i en dyb pande og steg gulerødderne i 10 min (til de er møre). Tilsæt løg og hvidløg og steg med i 2 min, herefter tilsættes karry, spidskommen og cayenne peber og det steger med i yderligere 1 min, rør godt imens så det ikke brænder på.

Pesto af gulerodstop

Det er ærgeligt at bare smide gulerodtoppene ud, når de kan blive til denne her dejlige pesto.
Pestoen kan bruges i mange forskellige retter eller som smørrelse i en sandwich. 
Alle ingredienserne kan ændres i mængderne alt efter smag.Jeg elsker hvidløg, så jeg putter meget i.
Tilføj alle ingredienserne til en foodprocessor og blend til ønsket konsistens, mens der tilsættes olivenolie.
 
Af Christina Jacobsen

Dahl-squash lasagne

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og forbered grøntsagerne pånær squash (hak løg, skær porrer i tynde skiver, riv gulerod og ingefær, skær rød peber i mundrette stykker).

Svits løget, tilsæt porrer, gulerod, ingefær og spidskommen. Lad det blive mørt.

Tilsæt rød peber, skyllede linser, bouillon, soya, sirup. Lad det simre indtil linserne er møre.

Tilsæt tomatpuré og A38. Smag til med salt (og evt. de andre smagsgivere).

Braisserede gulerødder

Jeg er vild med de smagsnuancer finosherry kan give retter, men man kan sagtens bruge andre vine eller endda øl i denne ret. Det eneste man skal være opmærksom på, er at justere syre-sødmeniveauet alt efter hvor sukkerholdig en drik man anvender. Det kan eksempelvis nemt klares ved at bruge mindre eller helt udelade honning, hvis man vælger at bruge hyldesaft. 

Jostabærerne kan sagtens udskiftes med andre bær, som sol-, stikkels- eller blåbær. 

Tomatsuppe med Quinoa

Når der skal laves mad til en masse sultne arbejdsfolk for relativt få penge, er en varm, mættende suppe en rigtig god idé. Tomatsuppe er i sig selv ikke kendt for at være voldsomt nærende, men her er suppen tilsat vidunderfrøet Quinoa, og så bliver den straks mere fyldig og næringsrig. Suppen bliver således et anderledes take på den italienske Pappa al pomodoro. 

Sider

Abonnér på RSS - Gulerod