Hjem / Opskrift Kategori / Gulerod

Gulerod

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Kong Gulerods Suppe

Denne opskrift blev brugt søndag d. 21.2.16 til Restaurantdag i Huset.
Fundet af Lise W. på Green Kitchen Stories og ændret lidt på topping.

Skær gulerødderne i skiver og løg i kvarte eller 8. dele.
Steg det i olie indtil det har sydet lidt tid.
Hæld vand på til det dækker og suppler med tomat og kokosmælk.Tilsæt friskrevet gurkemeje, salt og peber.
Lad det koge tyve minutters tid, indtil gulerødderne er møre.
Blend - det er let med en stavblender
Smag til.

Vaniljebagte jordskokker og gulerødder med spicy sennepsdressing

Denne her lidt anderledes måde at krydre rodfrugterne på, gør sig både godt som tilbehør til gode, krydrede retter eller i en salat. Den spicy dressing giver et dejligt twist, der luner godt på denne årstid :-) 

Dahl med gulerødder og spinat

Skyl linserne i flere hold vand (til vandet er klart) og kog dem i 8 dl vand til de er udkogte. Hæld evt. overskydende vand fra men gem det.

Varm olie/ghee i en dyb pande og steg gulerødderne i 10 min (til de er møre). Tilsæt løg og hvidløg og steg med i 2 min, herefter tilsættes karry, spidskommen og cayenne peber og det steger med i yderligere 1 min, rør godt imens så det ikke brænder på.

Pesto af gulerodstop

Det er ærgeligt at bare smide gulerodtoppene ud, når de kan blive til denne her dejlige pesto.
Pestoen kan bruges i mange forskellige retter eller som smørrelse i en sandwich. 
Alle ingredienserne kan ændres i mængderne alt efter smag.Jeg elsker hvidløg, så jeg putter meget i.
Tilføj alle ingredienserne til en foodprocessor og blend til ønsket konsistens, mens der tilsættes olivenolie.
 
Af Christina Jacobsen

Dahl-squash lasagne

Tænd ovnen på 200 grader.

Vask og forbered grøntsagerne pånær squash (hak løg, skær porrer i tynde skiver, riv gulerod og ingefær, skær rød peber i mundrette stykker).

Svits løget, tilsæt porrer, gulerod, ingefær og spidskommen. Lad det blive mørt.

Tilsæt rød peber, skyllede linser, bouillon, soya, sirup. Lad det simre indtil linserne er møre.

Tilsæt tomatpuré og A38. Smag til med salt (og evt. de andre smagsgivere).

Kylling i stegeso

 

Skræl gulerødder, pastinakker og skrub jordskokkerne. Skær alle 3 dele i grove tern og læg dem i bunden af en stegeso (her brugte jeg en stor støbejernsgryde med låg der tåler at komme i ovnen. Dryp grøntsagerne med olie og æblecider.

 

Hak krydderurterne fint og riv skallen af begge citroner, bland krydderurter, citronskal, salt og peber og gnid kyllingen godt ind i blandingen. Skær citronerne i skiver og hak hvidløgsfeddene groft og put det ind i kyllingen(gem nogle citronskiver til at lægge ovenpå kyllingen).

Grøntsags Sushi

Kog risene som anvist på pakken. Det er normalt 2 dele vand til en del ris. Husk at skylle risene inden de koges og sæt dem eventuelt i blød inden kogning. Til 5 blade tang, skal man bruge ca. 250 g ris. 

 Bland risene med ris vineddike, sukker og salt, mængderne kan ændres, og stil det til afkøling. Risene skal være kolde ved rulning.

 Skær grøntsagerne i tynde strimler.

 Rulle måtte/dækserviet kan eventuelt pakkes ind i husholdningsfilm, det gør rengøringen meget lettere.

Placer tangen på rulle måtten med den glatte side nedad.

Hønsekødssuppe

Dag 1.
Tag alle elementer til grundsuppen og put dem i en stor gryde. Overhæld med vand så det dækker, sæt låg på gryden og tænd på laveste blus. Lad stå til næste aften. Skum gerne tre gange undervejs, omend der ved så svag varme ikke vil forekomme meget skum. 

Dag 2. 
Før der spises. 
Si suppen, og kasser alt andet end hønsekødet (det pilles forsigtigt af skrogene)

Palæobolognese

Skær løg, gulerod og stængler af blegselleri i små tern og steg dem gylne i en pande. Hæld pandens indhold over i en trykkoger eller gryde, og brun derefter kødet på panden sammen med tomatpure. Hæld kødet i gryden sammen vand, æblemost og chili, og kog herefter indholdet i halvanden time i gryde eller 12min i trykkoger. 

Skær imellemtiden resten af det grønne i fine, spaghettilignende strimler, vask panden og steg herefter det strimelde grønt let, til det er en smule mørt. kog herefter hurtigt af med et stænk eddike. 

Sider

Abonnér på Gulerod