Hjem / Opskrift Kategori / gulerødder

gulerødder

Pasta med grønt

1. Pil løget og skær i tynde både.

2. Skræl pastinakker, gulerødder og selleri og skær i mundrette stykker.

3. Rens champignon, fjern stokken og skær champignon i kvarte.

Kartoffelklatkager med mos og marinerede gulerødder

Forretten til årets påskemenu er den mest tidskrævende, og den man kommer til at stå mest med i køkkenet før servering. Gulerødder, klatkager, mos og løg kan dog laves før tid, og kartofler og mos varmes nænsomt i ovnen umiddelbart før servering, hvis man planlægger lidt. Grønkålen bør dog steges umiddelbart før den spises. 

Gulerodscurry med valnødder

En bastardret af format... men nøj det smager godt. 

Mexi lazy slaw

Pres limesaften og bland med finthakket chili og lad det stå og trække lidt.

Resterende ingrediens snittes eller rives fint, til sæt salt, peber, lidt eddike og evt lidt sukker og til sidst limesaften med chili. Kram det hele godt imorgen. Smager fantastisk til din burrito, dine quesedillas eller tacos. 

 

-Anna-louise

Rodfrugtemos

Skrald rodfrugterne, skær dem i tern og kog dem i vand med lidt salt.

Mos og tilsæt de øvrige ingredienser.

Her serveret med ris og linser samt revet gulerod med tranebær, olivenolie og citron.

 

(skrevet af Mikkel Damborg)

Sprød agurkesalat med ingefærmarinade og tofutern

Denne salat kan både spises som den er eller deles som et sprødt input til en nudelret, sushi eller endda bruges som fyld i friske forårsruller. Du kan skære grøntsagerne lige som du vil. Jeg brugte min spriralizer for syns skyld, men du kan også skære det julienne, lave fine strimler med en skræller eller bare bruge en kniv. 

Friske forårsruller med hvidkål, forårsløg, purløg og peanutbutterdip

  1. Start med at koge nudlerne efter anvisningen på posen, og stil dem så til afkøling. 
  2. Bland imens alle ingredienserne til dippen, og stil så den til side. 
  3. Snit hvidkål i fine strimlet, forårsløg i små stykker og finthak purløg.
  4. Skræl gulerødderne og lav strimler af dem med skrælleren. 
  5. Tilsæt sojasovs, hoisinsauce og citronsaft til de afkølede nudler og bland det godt sammen. 
  6. Nu skal du rulle dine rispapirsruller.

Vaniljebagte jordskokker og gulerødder med spicy sennepsdressing

Denne her lidt anderledes måde at krydre rodfrugterne på, gør sig både godt som tilbehør til gode, krydrede retter eller i en salat. Den spicy dressing giver et dejligt twist, der luner godt på denne årstid :-) 

stegte gulerødder

Steg de faste krydderien i olien og tilføj de hakkede gulerødder og løg. Lad dem stege til løgene er klare, og tilsæt så chili og ingefær. Tilsæt så appelsinsaften og abrikoserne.

Smager bedst lige efter de er lavet 

Quinoa-deller

Kog quinoa og kartofler. Riv gulerødderne på et rivejern. Blend derefter quinoa, kartofler og gulerødder til en fars med stavblender. Hvis man ikke har en stavblender kan ingredienserne moses sammen med fingrene, dette giver dog en lidt grovere fars. Hak de soltørede tomater og basilikum fint og tilsæt farsen sammen med salt og pepper. Form små deller og fordel dem på en bageplade. Pensl dellerne med olie og bag dem i ovenen ved 200 grader i ca 30 min.

Disse deller er italiensk inspireret, men kan krydes med mange andre lækre krydderier.

Sider

Abonnér på RSS - gulerødder