Hjem / Opskrift Kategori / græskar

græskar

græskarrisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Her vil tør eller let sød vermouth* nok passe bedst, men hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og ingefæren og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Bruger man squash tilsættes de nu. Varm i mellemtiden fonden op og mål risene op.

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Hokkaidosuppe med ingefær

Løg svitses af, hvidløg, hokkaido i stykker og resten af ingredienser tilsættes.

Det hele koger til hokkaido er blødt.

Ingefærstykket tages op og presses for saft ned i suppen, det tørre smides ud, det er for trevlet.

Det hele blendes og smages til med salt og peber. Server med en klat græs yoghurt.

Tacos med sensommerfyld

I august og september er der vitterligt ikke mange områder i verden, der kan måle sig med det fynske overflødighedshorn af fantastiske råvarer. En lang og kølig, men lys sommer kulminerer i et kort, men mundvandsfremkaldende øjeblik, hvor slidte paroler om Fyn som Danmarks Provence pludseligt giver mening.

Rosmarindeller i tomatsauce med spaghettigræskar

1. Græskaret halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35 min.

2. Ingredienserne til kødbollerne blandes og formes til små boller, der kommes i et ovnfast fad drysset med olivenolie ca. 25 min. 3. Tomatsaucen blandes og koger ind i ca. 20 min.  4. Palmekålen varmes i lidt olie og smages til med lidt salt. 5. Inden servering rives græskaret med en gaffel, så det ligner spaghetti. /Marianne Holm


Friske hasselnødder med græskarmos og hvidløgs-humle olie.

Retten her er simpel, og er tiltænkt at komplimentere de friske hasselnødders lækre smag. Den var blandt smagsprøverne til "Gaden som lærred" arrangementet til arkitekturens dag 2015. Vi har her i 2015 et fantastisk år til hasselnødder, både hvad gælder kvantitet og kvalitet, så det er bare med at få dem sanket, høstet, købt m.v. og spist i store mængder. Øger man mængderne her, kunne retten sagtens være en rigtig fin gang aftensmad.

Start med at lave de tre delelementer.
 

Rosenkålssnacks

Denne lille snack er hurtig at lave, og fin og delikat i smagen.


Skær først ingefær, græskarskiver og agurk i små, 2 millimeter fine firkanter. Bland dem sammen og stil til side. Riv citronskallen og lad den ligge i strimler. Riv så blade af rosenkålen (kasser evt. De yderste) indtil de bliver små og sammenfiltrede.
 

Græskarbrød

En fremgangsmåde til at ændre sin ynglingsopskrift kunne være:

Opløs gær i letopvarmet vand sammen med honning og salt som sædvanligt, og sæt skålen i røremaskine. Tilsæt 50g.  græskarmos og begynd at tilsætte mel. Bedøm undervejs om dejen binder sammen imens du tilsætter melet under konstant æltning (dejen skal være fin og sammenhængende). Binder dejen godt kan mere græskar tilsættes efter smag. Bliver dejen ved med at være våd, så find ekstra mel frem, den skal være gerne være håndterbar. Hæv og bag normalt. 

Græskargnocchi

(2 pers.)

Varm ovnen op til 180 grader. Blød svampene op i rigeligt lunkent vand i times tid.
Skær græskarret i kvarte og fjern kernerne. Pil løgene, skær dem i kvarte.
Pensl kvarterne med lidt olie og bag dem med skærefladen opad til de er møre (i cirka 40 minutter).
Løgene kan vente med at bage til den halve tid er gået og så fortsætte ved lavere varme, men dejen laves færdig.
Når de er kølet lidt af, skrabes kødet ud og moses med de øvrige ingredienser.

Sider

Abonnér på RSS - græskar