Hjem / Opskrift Kategori / græskar

græskar

Syltede hokkaido

 

Eddike, vand og sukker koges op og der tilsættes frø, ingefær og mynte.Hokkaido kommes i gryden og koges med i 10 min.

Hele herligheden, med undtagelse af mynten der kasseres, kommes på skoldede glas og køles ned, inden det sættes i køleskabet.

Skal gerne trække gerne en uges tid inden de spises.

Happy Halloween

/Marianne Holm
 

 

Græskarboller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker og græskarret.
Når massen er blandet godt, tilsættes havregryn, salt og til sidst hvedemelet, lidt efter lidt.
Dejen æltes godt i røremaskinen indtil den er sammenhængende og består glutentesten.

Dejen hæver 1 time i røreskålen.

Dejen formes til boller i olieindsmurte hænder og drysses med lækre sesam.

Efterhæver 30 min på bagepladen og bages ved 210 grader varmluft i 25 min.

Happy Halloween

/Marianne Holm

 

Hokkaidohummus

Det hele blendes i en minihakker til det får en lækker blød og sammenhængende konsistens.
Spæd evt. til med mere olie eller alternativt lidt vand.

Den smager vildt godt ovenpå fintsnittet spidskål med kylling og masser af frisk mynte. Dryp lidt lækker olivenolie over salaten.

 


Happy Halloween

/Marianne Holm

græskarrisotto

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. Her vil tør eller let sød vermouth* nok passe bedst, men hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og ingefæren og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Bruger man squash tilsættes de nu. Varm i mellemtiden fonden op og mål risene op.

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Hokkaidosuppe med ingefær

Løg svitses af, hvidløg, hokkaido i stykker og resten af ingredienser tilsættes.

Det hele koger til hokkaido er blødt.

Ingefærstykket tages op og presses for saft ned i suppen, det tørre smides ud, det er for trevlet.

Det hele blendes og smages til med salt og peber. Server med en klat græs yoghurt.

Tacos med sensommerfyld

I august og september er der vitterligt ikke mange områder i verden, der kan måle sig med det fynske overflødighedshorn af fantastiske råvarer. En lang og kølig, men lys sommer kulminerer i et kort, men mundvandsfremkaldende øjeblik, hvor slidte paroler om Fyn som Danmarks Provence pludseligt giver mening.

Rosmarindeller i tomatsauce med spaghettigræskar

1. Græskaret halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35 min.

2. Ingredienserne til kødbollerne blandes og formes til små boller, der kommes i et ovnfast fad drysset med olivenolie ca. 25 min. 3. Tomatsaucen blandes og koger ind i ca. 20 min.  4. Palmekålen varmes i lidt olie og smages til med lidt salt. 5. Inden servering rives græskaret med en gaffel, så det ligner spaghetti. /Marianne Holm


Friske hasselnødder med græskarmos og hvidløgs-humle olie.

Retten her er simpel, og er tiltænkt at komplimentere de friske hasselnødders lækre smag. Den var blandt smagsprøverne til "Gaden som lærred" arrangementet til arkitekturens dag 2015. Vi har her i 2015 et fantastisk år til hasselnødder, både hvad gælder kvantitet og kvalitet, så det er bare med at få dem sanket, høstet, købt m.v. og spist i store mængder. Øger man mængderne her, kunne retten sagtens være en rigtig fin gang aftensmad.

Start med at lave de tre delelementer.
 

Sider

Abonnér på græskar