Hjem / Opskrift Kategori / græskar

græskar

Syltede hokkaido

 

Eddike, vand og sukker koges op og der tilsættes frø, ingefær og mynte.Hokkaido kommes i gryden og koges med i 10 min.

Hele herligheden, med undtagelse af mynten der kasseres, kommes på skoldede glas og køles ned, inden det sættes i køleskabet.

Skal gerne trække gerne en uges tid inden de spises.

Happy Halloween

/Marianne Holm
 

 

Græskarboller

Gæren udrøres i det lunkne vand.
Tilsæt 1 spsk. sukker og græskarret.
Når massen er blandet godt, tilsættes havregryn, salt og til sidst hvedemelet, lidt efter lidt.
Dejen æltes godt i røremaskinen indtil den er sammenhængende og består glutentesten.

Dejen hæver 1 time i røreskålen.

Dejen formes til boller i olieindsmurte hænder og drysses med lækre sesam.

Efterhæver 30 min på bagepladen og bages ved 210 grader varmluft i 25 min.

Happy Halloween

/Marianne Holm

 

Hokkaidohummus

Det hele blendes i en minihakker til det får en lækker blød og sammenhængende konsistens.
Spæd evt. til med mere olie eller alternativt lidt vand.

Den smager vildt godt ovenpå fintsnittet spidskål med kylling og masser af frisk mynte. Dryp lidt lækker olivenolie over salaten.

 


Happy Halloween

/Marianne Holm

Hokkaido/grønkålssalat

Hokkaidoen skæres i skiver og ristes på en pande i smeltet kokossukker og olivenolie. Drys lidt salt over de færdigstegte græskar.
Grønkålen renses grundigt og skæres i tynde strimler.
Balsamico og olivenolie drysses hen over grønkålen og det vendes rundt i bedste Jamie Oliver stil - altså med fingrene :-)
Skær hokkaidoen i mindre stykker og kom det i grønkålen.
Hak parmesanen i mindre stykker. Drys parmesanen og granatæblekernerne over grønkålen.

Opskriften er let inspireret af den talentfulde Salattøsen og så alligevel helt anderledes :-)

Hokkaidosuppe med ingefær

Løg svitses af, hvidløg, hokkaido i stykker og resten af ingredienser tilsættes.

Det hele koger til hokkaido er blødt.

Ingefærstykket tages op og presses for saft ned i suppen, det tørre smides ud, det er for trevlet.

Det hele blendes og smages til med salt og peber. Server med en klat græs yoghurt.

Rosmarindeller i tomatsauce med spaghettigræskar

1. Græskaret halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35 min.

2. Ingredienserne til kødbollerne blandes og formes til små boller, der kommes i et ovnfast fad drysset med olivenolie ca. 25 min. 3. Tomatsaucen blandes og koger ind i ca. 20 min.  4. Palmekålen varmes i lidt olie og smages til med lidt salt. 5. Inden servering rives græskaret med en gaffel, så det ligner spaghetti. /Marianne Holm


Græskarbrød

En fremgangsmåde til at ændre sin ynglingsopskrift kunne være:

Opløs gær i letopvarmet vand sammen med honning og salt som sædvanligt, og sæt skålen i røremaskine. Tilsæt 50g.  græskarmos og begynd at tilsætte mel. Bedøm undervejs om dejen binder sammen imens du tilsætter melet under konstant æltning (dejen skal være fin og sammenhængende). Binder dejen godt kan mere græskar tilsættes efter smag. Bliver dejen ved med at være våd, så find ekstra mel frem, den skal være gerne være håndterbar. Hæv og bag normalt. 

Fællesspisning 12/11/2012: græskarsuppe, flækærtemos, rødkålssalat, stenalder-kernebrød, grønkålspesto

Græskarsuppe DM i hverdagsmad (4 pers.) 1. Skær skrællen af græskaret (de undlod vi), halver det og fjern græskarkernerne med en ske. Rens porrerne. Skræl gulerødder og kartofler. Skær alt i mindre stykker. 2. Kom lidt olie i en gryde, og steg/sauter grøntsagerne heri. Tilføj spidskommen og chili. 3. Opløs urtebouillonen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. (Vi brugte bare vand) Kog grøntsagerne møre, det tager ca. 15 min. 4. Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender, smag til med salt og peber. 5.

Risotto med græskar og kastanjer - vegetar

Til to personer Ingredienser: 1 løg, finthakket 1 hvidløgsfed, finhakket Smør eller olie til stegning Risottoris, cirka 300 g Hvidvin, et par glas Grøntsagsbouillon, cirka 1/2 liter Vand for resten 200 g græskar, skåret i tern. En god bunke revet parmesan 10 kastanjer - pilles, ristes og hakkes (andre nødder kan også fint bruges, men jeg havde lige nogle kastajner fra min fars have, som skulle være forsøgskanin - undskyld udtrykket : )) Fremgangsmåde:

Græskargratin med rødbedesalat - vegetar

Grønkålen skylles grundigt og befries for ribberne. Læg dem i en gryde.

Skræl græskarret og fjern kernerne. (kan bruges til ristede græskarkerner).

Skær græskarkødet i stykker på 3 x 3 x 3 cm. Kom stykkerne i kogende, saltet vand. Lad dem koge op under låg.

Sluk for blusset, og lad dem stå i fem minutter.

Hæld vandet fra og direkte over i gryden med grønkål. Igen lad vandet komme i kog og sluk så for blusset.

Damp grønkålen mør under låg i de næste 10-15 minutter. Hæld vandet fra og lad kålen køle.

Sider

Abonnér på græskar