Hjem / Opskrift Kategori / fennikel

fennikel

Sprød sommersalat

Snit bladselleri og fennikel fint på tværs, brug evt. et mandolinjern. Snit ligeledes spidskålen fint. Bland alle tre i en skål.
Rør nu alle ingredienserne til dressingen sammen. Sørg for at røre sukkeren helt ud. Tynd evt. med lidt vand, hvis man synes konsistensen er for tyk, men kun meget lidt vand af gangen. Smag dressingen til med sukker, citronskal og citronsaft. Bland nu den mængde dressing i salaten man finder passende og opbevar evt. resterende i en bøtte på køl.  
Halver eller hak jordbærene i tern og bland dem i salaten eller drys udover. 

Rødbede-fennikel tærte

4-6 personer

Tænd ovnen på 200 grader (ikke varmluft).

Bland mel, salt, frø og spidskommen i en stor skål. Skær smørret i små tern og smuldr det i melet, samles med vand. Dejen rulles ud på et meldrysset bord og kommes i smurt tærteform, prikkes med en gaffel og forbages i varm ovn ca. 10-15 min til den er let gylden.

Skræl og riv rødbederne groft på et råkostjern. Skær fennikelerne  i tynde skiver. Varm olien op på panden og steg rødbede og fennikel i ca. 4 min med karry og presset hvidløg. Smag til med salt og peber.

Salat af sommerkål, fennikel og soyamandler- vegansk

Sommerkål er fællesbetegnelse for spidskål, sommerhvidkål mm. Brug hvad du har og i de mængder du lige synes.

Snit kål, gulerødder og fennikel fint, f.eks. på mandolinjern. Put mandler på en kold pande, varm op indtil de tager lidt farve. Hæld en god sjat soya på, vend rundt, tag af blusset og afkøl på køkkenrulle. Og lav endelig mange, de er uhyggeligt vanedannende.

Posen uge 27

Halløjsa! I næste uges pose er der følgende: 500 g nye (solist) kartofler, Venevad, øko 1 bk. jordbær, Revsøre Skovgaard, øko (leveret af Venevad) 1 stk. Marokkansk mynte, Venevad, øko 1 bdt. gulerødder, Nørregård, bio 1 bdt. nye løg, Nørregård, bio 1 fennikel, Nørregård, bio 1 ps blandet salat, Holistia, øko 1 bdt. salvie, Holistia, øko 1 bdt. små fine rabarber, Holistia, øko

Frittate med fennikel & laks - fisk

4 pers 250 gr laks - røget eller fersk 200 gr tørret fettucine (pasta) 2,5 dl mælk 1,25 dl fløde 4 æg lidt muskatnød 2 fed hvidløg - presset ½ fennikel - fintskåret 4 forårsløg - i skiver 85 gr cheddar revet (eller mozarella, vesterhavsost etc.) Forvarm ovn til 180 grader. Smør et ildfast fad (ca 23cm i dia) Kog fettucine al dente. Hæld vand fra, dryp godt af i sigte. Pisk mælk, fløde, æg og muskatnød sammen. Tilføj salt og peber. Vend det hele sammen - undtagen osten - og hæld i fadet. Drys med ost på toppen til sidst. Bag i ca 1 time.

Posen uge 24

Posen næste uge byder på følgende: 1 kg. nye kartofler (solist), Venevad, øko 1 stk. Sommerhvidkål, Venevad, øko 1 stk. romainesalat, Venevad, øko 1 bdt. forårsløg, Holistia, øko 1 bdt. Hvidløg, Holistia, øko 1 bdt. Skalotteløg, Holistia, øko 1 stk. fennikel, Nørregård, bio Ca. 400g blandede tomater, Markhaven, øko 1-2 agurker, Markhaven, øko Der er 60 bestillinger og 5 poser til løssalg. Hilsen Ruben & Anders, Indkøb

Fennikel i fad -vegetar

1. stk stor fennilke 1 dåse flåede tomater en kvist timian 1. fint hakket løg 1. fed hvidløg 2 spsk fint hakket sorte oliven et skvæt fløde salt og peber ost til at gratinere Fenniklen skæres i grove stykker og koges mør i 10-15 min. Tomatsovsen koges sammen på helt almindelig vis. Smør et ildfast fad med smør eller olie. Læg den kogte fennikel i bunden, hæld tomatsovsen over og slut af med et godt lag revet ost. Bag i ca 15 minutter ved 200 grader til osten er fin og gylden. Hilsen Christina. Kilde: min søster Sofia.

Fennikel med ærter og dild - vegtar

Skær den grønne top af fenniklen og skyl knolden i koldt vand. Stil fenniklen på højkant og skær den i ca. ½ cm tykke skiver fra top til rod, uden at skære helt igennem. Skiverne skal holdes sammen af fennikelrodskiven. Stil den næsten gennemskivede i en bredbundet gryde. Kom bouillon og smør ved og kog fenniklen mør under låg for svag varme i 8-10 min. Klip imens dilden fint. Skær fenniklen i skiver, anret på varme tallerkner og kom ærter og dild i gryden til bouillonen. Varm det igennem og smag til med salt og peber. Fordel ærterne over fennikelskiverne.

Kikærter med balsamikoglaseret grønt - vegansk

Ingredienser: 480 g kikærter, udblødt, drænet vægt 2 løg, gerne røde 4 stilke bladselleri 1 fennikel 1 nyt hvidløg eller 3 fed hvidløg 1/2 romainesalathoved 3 spsk olivenolie salt og peber 3 spsk balsamico 6 skiver groft hvedebrød 1 citron i både Tilberedning:

Kartoffelmos med fennikel og æble - vegetarisk

(Til 4 personer) En kartoffelmos lidt ud over det sædvanlige. Fennikel og æble giver mosen en fin syrlig smag med toner af lakrids. Kartoffelmosen passer godt som tilbehør til fx bankekød eller gullash. Ingredienser: 1 fennikel i tern 1 spsk olie 1 stort syrligt æble, skrællet og i både 600 g kartofler i kvarte 3 dl mælk ½ bdt. finthakket persille Fremgang:

Sider

Abonnér på fennikel