Hjem / Opskrift Kategori / dild

dild

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Rød spidskålssalat med dildpesto

Dildpestoen blendes af frisk dild, cashewnødder, parmesan, olie og evt. salt/peber.

Spidskål snittes fint, eller groft hvis man er til noget mere bid.

Edamamebønner overhældes med kogende vand og afkøles straks med koldt vand.

Det hele anrettes i et fad med spidskål i bunden, edamanebønner ovenpå, små skefulde dildpesto spredt over salaten og pyntes med jostabær.

/Marianne Holm

Forårsfrikassé - vegetarisk

Til 2 personer. Ingredienser: 10-12 stk kartofler 1 porre 1 spsk. smør 3 dl sødmælk (oprindelig er opskriften med fløde, men lettere mælk dur også) 1,5 spsk. hvedemel 5 asparges 2 håndfulde ærter Kvart citron (når jeg har brugt en økocitron, gemmer jeg altid skallen i fryseren og bruger biocitronsaft på flaske, hvis jeg ikke har nogen frisk citon liggende) Frisk persille, purløg eller dild Salt og peber Fremgang: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand (ca. 15 minutter). Skær dem ud i grove tern. Hak porren i skiver. Smelt smørret i gryden og steg porren let.

Fennikel med ærter og dild - vegtar

Skær den grønne top af fenniklen og skyl knolden i koldt vand. Stil fenniklen på højkant og skær den i ca. ½ cm tykke skiver fra top til rod, uden at skære helt igennem. Skiverne skal holdes sammen af fennikelrodskiven. Stil den næsten gennemskivede i en bredbundet gryde. Kom bouillon og smør ved og kog fenniklen mør under låg for svag varme i 8-10 min. Klip imens dilden fint. Skær fenniklen i skiver, anret på varme tallerkner og kom ærter og dild i gryden til bouillonen. Varm det igennem og smag til med salt og peber. Fordel ærterne over fennikelskiverne.

Grønkålssalat med æble, tykmælk og dild - vegetar

300 g           grønkål, fintsnittet 1 håndfuld   dild, plukket 2                  æbler 1 dl              tykmælk eller yoghurt, let drænet. ½                 citron, saften lidt               havsalt lidt               peber ½ tsk.           sukker, ca.   Rib og skyld grønkålen, derefter snittes den fint. Lad den trække sprødhed i koldt vand (gerne 24 timer). Slyng kålen tør. Dild renses og tørres. Udkern æblerne, behold skrællen på og skær ud i fine både. Rør tykmælk med salt, peber og lidt sukker. Vend grønkål, æbler og dild i dressingen, smag til igen.

Frittata, italiensk æggekage - vegetar

150 g                  Løg 300 g                  Porrer 4 fed                   Hvidløg ½ dl                    Olivenolie 700 g                 Kartofler 1 bdt.                 Dild 100 g                 Gedeost, fast 5                         Æg 5 spsk.               Mælk 4 spsk.               Parmesan, revet Snit løg, hvidløg og porrer. Svits i olien. Kartofler i tynde skiver og svits i 5-6 min. Salt, peber og klippet dild i. Kom halvdelen af grønsagerne i et smurt fad. Ost i skiver over. Resten af grønsagerne i. Æg og mælk, salt og peber. Æggemassen over grønsagerne.
Abonnér på dild