Hjem / Opskrift Kategori / dild

dild

Kartoffelklatkager med mos og marinerede gulerødder

Forretten til årets påskemenu er den mest tidskrævende, og den man kommer til at stå mest med i køkkenet før servering. Gulerødder, klatkager, mos og løg kan dog laves før tid, og kartofler og mos varmes nænsomt i ovnen umiddelbart før servering, hvis man planlægger lidt. Grønkålen bør dog steges umiddelbart før den spises. 

Grøntsagstærte

Grøntsagerne renses og skæres i mindre stykker.
Hytteosten og æggene røres sammen med grøntsagsblandingen.

Krydr med salt/peber/knuste sennepsfrø.

Blandingen hældes i en aflang tærteform og bages i 40 min. på 175 grader varmluft. 
Der drysses med revet ost, og tærten bager 10 min ekstra indtil osten er gylden.

Velbekomme :-)

Rød spidskålssalat med dildpesto

Dildpestoen blendes af frisk dild, cashewnødder, parmesan, olie og evt. salt/peber.

Spidskål snittes fint, eller groft hvis man er til noget mere bid.

Edamamebønner overhældes med kogende vand og afkøles straks med koldt vand.

Det hele anrettes i et fad med spidskål i bunden, edamanebønner ovenpå, små skefulde dildpesto spredt over salaten og pyntes med jostabær.

/Marianne Holm

Braisserede gulerødder

Jeg er vild med de smagsnuancer finosherry kan give retter, men man kan sagtens bruge andre vine eller endda øl i denne ret. Det eneste man skal være opmærksom på, er at justere syre-sødmeniveauet alt efter hvor sukkerholdig en drik man anvender. Det kan eksempelvis nemt klares ved at bruge mindre eller helt udelade honning, hvis man vælger at bruge hyldesaft. 

Jostabærerne kan sagtens udskiftes med andre bær, som sol-, stikkels- eller blåbær. 

Forårsfrikassé - vegetarisk

Til 2 personer. Ingredienser: 10-12 stk kartofler 1 porre 1 spsk. smør 3 dl sødmælk (oprindelig er opskriften med fløde, men lettere mælk dur også) 1,5 spsk. hvedemel 5 asparges 2 håndfulde ærter Kvart citron (når jeg har brugt en økocitron, gemmer jeg altid skallen i fryseren og bruger biocitronsaft på flaske, hvis jeg ikke har nogen frisk citon liggende) Frisk persille, purløg eller dild Salt og peber Fremgang: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand (ca. 15 minutter). Skær dem ud i grove tern. Hak porren i skiver. Smelt smørret i gryden og steg porren let.

Fennikel med ærter og dild - vegtar

Skær den grønne top af fenniklen og skyl knolden i koldt vand. Stil fenniklen på højkant og skær den i ca. ½ cm tykke skiver fra top til rod, uden at skære helt igennem. Skiverne skal holdes sammen af fennikelrodskiven. Stil den næsten gennemskivede i en bredbundet gryde. Kom bouillon og smør ved og kog fenniklen mør under låg for svag varme i 8-10 min. Klip imens dilden fint. Skær fenniklen i skiver, anret på varme tallerkner og kom ærter og dild i gryden til bouillonen. Varm det igennem og smag til med salt og peber. Fordel ærterne over fennikelskiverne.

Grønkålssalat med æble, tykmælk og dild - vegetar

300 g           grønkål, fintsnittet 1 håndfuld   dild, plukket 2                  æbler 1 dl              tykmælk eller yoghurt, let drænet. ½                 citron, saften lidt               havsalt lidt               peber ½ tsk.           sukker, ca.   Rib og skyld grønkålen, derefter snittes den fint. Lad den trække sprødhed i koldt vand (gerne 24 timer). Slyng kålen tør. Dild renses og tørres. Udkern æblerne, behold skrællen på og skær ud i fine både. Rør tykmælk med salt, peber og lidt sukker. Vend grønkål, æbler og dild i dressingen, smag til igen.

Frittata, italiensk æggekage - vegetar

150 g                  Løg 300 g                  Porrer 4 fed                   Hvidløg ½ dl                    Olivenolie 700 g                 Kartofler 1 bdt.                 Dild 100 g                 Gedeost, fast 5                         Æg 5 spsk.               Mælk 4 spsk.               Parmesan, revet Snit løg, hvidløg og porrer. Svits i olien. Kartofler i tynde skiver og svits i 5-6 min. Salt, peber og klippet dild i. Kom halvdelen af grønsagerne i et smurt fad. Ost i skiver over. Resten af grønsagerne i. Æg og mælk, salt og peber. Æggemassen over grønsagerne.

Nem dild/sennepsdressing

Godt til røget/gravad laks.
Sirup/honning og dijonsennep røres sammen til en jævn masse.
Der tilsættes vand alt efter, hvor tynd dressingen ønskes. Hakkes dild røres i.

/Lise W.

Abonnér på dild