Hjem / Opskrift Kategori / chili

chili

Vandmelonsalat med mynte, forårsløg & chili

 

 

Alle ingredienserne blandes og der dryppes med friskpresset limesaft & balsamico.
Serveres som tilbehør til lækkert økologisk kød :-)

/Marianne Holm

 

 

Syltede grønne tomater

Tomaterne rengøres og prikkes med en spids gaffel. De store halvveres. 

Eddike, vand, sukker, vaniljekorn + stang koges op med chili og kanelstængerne. Koger små 10 min. 

Tomaterne kommes i lagen og der koges op igen, ca 7-10 min.

Gryden sættes på køl til næste dag, hvor kogelagen koges op igen. Denne gang uden tomaterne, der er kommet på skoldede eller atamonrengjorte glas.

Hæld den indkogte lage over tomaterne og stil dem på køl.

Lagen er også god til at hælde over modne pærer :-)

/Marianne Holm

risotto med morgenfrueblade

Der er mange skoler og tilgange til risotto. Denne er simpel, hurtig og måske ikke vanvittig elaboreret, men resultatet er lækkert. En frugtig italiensk vermouth* passer godt til blomsternoterne i retten, men god hvidvin eller en let øl kombineret med eddike kan også bruges.

Start med at skrælle og snitte løg og hvidløg fint, snit chilien og steg det ved middel varme i en tykbundet gryde i en blanding af smør og olie. Når løgene er let gyldne tilsættes fintsnittet selleri, og herefter fintsnittet gulerod. Varm i mellemtiden fonden op, vej morgenfruebladene af og mål risene op.

Røsti af spaghettisquash med laks og palmekål

 

Spaghettisquash'en halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35-40 min. 

Derefter rives det og blandes med de øvrige ingredienser.

Derefter steges det i små klatter i rigeligt varm olievenolie indtil det har en god brun stegeskorpe. Ligges kortvarigt over på sugende køkkenrulle eller tilsvarende. 

 

Palmekålen svitses kortvarigt i lidt olie.

 

Laksen bages i ovnen på ca. 200 grader  i ca 25 min.

 

/Marianne Holm

Rosmarindeller i tomatsauce med spaghettigræskar

1. Græskaret halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35 min.

2. Ingredienserne til kødbollerne blandes og formes til små boller, der kommes i et ovnfast fad drysset med olivenolie ca. 25 min. 3. Tomatsaucen blandes og koger ind i ca. 20 min.  4. Palmekålen varmes i lidt olie og smages til med lidt salt. 5. Inden servering rives græskaret med en gaffel, så det ligner spaghetti. /Marianne Holm


Cremet rodfrugtsuppe

Smelt ghee/ kokosolie i en gryde ved middel varme. Tilsæt løg og steg i ca. 10 min, de skal ikke blive brune, men bevare deres fyldne farve og blive bløde, derfor ved middelvarme. Tilsæt rodfrugter og chili og steg i yderligere 5 min. Tilsæt vand, grøntsagtboullion og laurbærblade og kog til rodfrugterne er møre, ca. 10-15 min. Tag nu laurbærbladene op og blend det hele med en staublender. Smag til med salt. 
Server straks, evt. med sprøde rodfrugtschips til. 

Af Maria Lund Kloster

Kartofler med Chiliolie

Skræl og kog karrtoflerne, lad dem køle og skær dem så i mindre stykker

Hak Chili og hvidlæg, og blend alle indgredienserne til chiliolien.

Vend kartoflerne i olien.

Palæobolognese

Skær løg, gulerod og stængler af blegselleri i små tern og steg dem gylne i en pande. Hæld pandens indhold over i en trykkoger eller gryde, og brun derefter kødet på panden sammen med tomatpure. Hæld kødet i gryden sammen vand, æblemost og chili, og kog herefter indholdet i halvanden time i gryde eller 12min i trykkoger. 

Skær imellemtiden resten af det grønne i fine, spaghettilignende strimler, vask panden og steg herefter det strimelde grønt let, til det er en smule mørt. kog herefter hurtigt af med et stænk eddike. 

Pastinak-pure med chili og hvidløg

Denne pure er som tilbehør til en ret eller som en del af et tapasbord.

Kog pastinakkerne møre. hak løg, hvidløg og chili fint. Jeg brugte ikke en gang halvdelen af den mindste chili (så størrelse med en hasselnød) taget af planten. Hæld næsten al vandet fra de kogte pastinakker. Blend hele molevitten med lidt olie og smag til med salt og peber. 

 

\\ Maria 

Sider

Abonnér på chili