Hjem / Opskrift Kategori / brændenælde

brændenælde

Brændenældekage

En simpel, vegansk kage, som godt kunne gå hen og blive en klassikker hjemme hos os. Første gang lavet til fødevarefællesskabets seks års fødselsdag. Burde også være oplagt til skovture eller kaffen på en lun forårsdag.

---

rejekager med brændenælde

Skrup bagekartoflerne grundigt, skær dem i mindre stykker og kog dem møre i usaltet vand. 

Klargør imellemtiden brændenælderne, og hak dem fint sammen med hvidløgene. 

Find en stor skål, og knus kartoflerne heri. Tilsæt æg, rejer og urter, og rør massen sammen. Tilsæt evt. mel, for at få massen til at blive mindre våd. Den må gerne være klistret, men skal heslt hænge nok sammen til at den kan formes til små bøffer. 

Kartoffelsuppe med brændenælder

Simpel men god suppe, hvor det siger sig selv, at fonden er altafgørende, og at det ikke går med kartofler som ikke smager af noget. 
Steg løgene bløde i lidt olie. imens kartoflerne skrælles. Skær kartofler og østershatte i mundrette tern, giv dem en tur rundt i olien når løgene er stegt helt gennemsigtige, og tilsæt fonden. Lad kartoflerne kog møre.

Brændnældepesto

Brændenælderne hældes over med kogende vand, for at fjerne de små fimrehår der brænder.
Pluk derefter bladende fra stilkene.

Bland alle ingredienser i en foodprocessor og tilsæt olie undervejs alt efter hvor flydende og fin man vil have sin pesto.
Her er der brugt den lækre økologiske olivenolie fra colombani.dk.

Smag til med salt of pepper.
Ingredienserne er efter smag og man kan tilsætte så meget og så lidt som ens smagsløg har lyst til.

Pestoen kan bruges på pasta, til kartofler og som smørelse på brød.

 

af Christina Jacobsen

Focaccia med brændenælde og hampefrø

I Danmark er focaccia tit noget med en masse rosmarin, soltørrede tomater, og så meget olie, at man nærmest kan drikke af brødet. Det er en skam, for det kan egentligt være et rigtig godt brød til at ledsage mad.

Her er det i en lidt underspillet udgave, med vilde urter og knasende hampefrø. De første kan findes i enhver baghave, imens de sidste efterhånden kan købes i alle velassorterede helseforretninger m.v.  

Start med at tage to spisskeer hampefrø, og kog dem i saltet vand i 20min.

Abonnér på RSS - brændenælde