Hjem / Opskrift Kategori / basilikum

basilikum

Sommerpasta

Tomaterne halvveres. Forårsløg og hvidløg skæres i skiver.
Ovenstående blandes og tomaterne mases lidt, så saften og kernerne kan blande sig med olie, balsamico og salt/peber.
Til sidst tilsættes hakket basilikum og mozzarella.

Skal trække ca 15 min, eller så længe pastaen er om at koge færdig.

Tomatblandingen anrettes ovenpå den rygende varme pasta.

Nemt, let og sommerlækkert :-)

/Marianne Holm
 

 

Bagt selleri med frisk drys

Sellerien renses og skæres i stave og vendes med olie, salt og peber.

 

Det bages derefter i ca 30 minutter til sellerien er belvet gylden

 

Efter sellerien er bagt blandes den med citronsaft, citronskal, hvidløg og basilkum

 

Pasta med pesto og portulak

 

Pesto (uden foodprocessor)

Hak mandlerne (når de er kølet ned igen) sammen med basilikum og hvidløg.

Riv parmesan osten og citronskallen og bland det i nøddeblandingen. Tilsæt langsomt olien og citronsaften til pestoen har den konsistens du ønsker.

Smag til med salt og peber.

 

Pesto (med foodprocessor)

Hak osten (den hopper lidt), tilsæt mandler, basilikum, hvidløg, revet citronskal og citronsaften og hak en smule. 

Hæld olien i (langsomt) mens maskinen kører til ønsket konsistens.

Smag til med salt og peber.

 

Hyttetomat

Denne ret er perfekt at lave, hvis man har nogle runkne, overmodne eller bare knap så præsentable tomater.
Concassé er en nem og hurtig tomatret, som danner basis i mange af retterne i det italiensk køkken.
Den kan fint udgøre et hurtigt mellemmåltid, tilbehør til aftensmad eller forret, hvis man kører flere retter.

Fremgangsmåde
Der skæres et krydssnit i bunden af tomaten hvorpå den koges et par minutter og hurtigt nedkøles i iskoldt vand.

Bønnesalat - vegansk

Salat: 400 g kogte bønner, flere slags og gerne forskellige farver og størrelser (dåsebønner kan fint bruges i en snæver vending) 250 g. grønne bønner 2 peberfrugter rød + gul 1 rødløg 1 bundt frisk basilikum (eller anden krydderurt - ruccula) Salt of peber Dressing: 2 fed hvidløg 1 chilli 2 spsk olivenolie 2 spsk hvidvinseddike eller 3 spsk citronsaft salt Lav først dressingen. Hak hvidløgsfeddene og den udkernede chilli fint. Pisk olie, eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chilli og salt. Vend de kogte/dåse bønner i dressingen så de kan trække smag mens grøntsagerne gøres klar.

Salat med spidskål, jordbær og fløde-hyldeblomstdressing - vegetarisk

Til 4-6 personer 1 hovedsalat/egebladssalat 1 lille bundt frisk dild, mynte, basilikum el. andet 200 g spidskål/sommerhvidkål 250 g jordbær Dressing: 4 spsk piskefløde 1 ½ spsk friskpresset citronsaft 1 ½ spsk koncentreret hyldeblomstsaft Salt og friskkværnet Skyl salaten og bræk i passende stykker. Skyl krydderurtebladene og tør dem og salat grundigt –nemmest i salatslynge. Snit kålen fint. Nip jordbærerne og halver dem.

Thaisuppe med tang – vegansk

4 Forårsløg - 1 cm stykker 4 fed Hvidløg - hakket 1 stk. Citrongræs – fint hakket 2-3 Keffirlime blade (frossen i Thaibutik – skal ikke spises) 1 tsk. Ingefær – revet 2 tsk. Karrypasta – (thaibutik, pas på det er stærkt) ca. 200 g Champignon - skiver 3-4 Kartofler – små tern ½ Citron - saft ¾ l. Vand 1 dåse Kokosmælk ½ Blomkål – små buketter ca. 100 g Hvidkål – fint hakket 1 håndfuld frisk Basilikum 1 håndfuld skyllet tang i små stykker evt. Salt eller Tamari/soya

Spaghetti squash med parmesan og grønt - vegetar

Skær spaghettisquashen i 2 dele på langs og fjern frøene. De 2 halve squash lægges i et ovnfast fad med skærefladerne nedad. Tilsæt 2½ cm vand, og bag ved 190° i ca. 1 time.

Smelt smør/olie i en stor pande og sauter løgene, svampe og hvidløg indtil løgene er klare. Nu tilsættes gulerødder, broccoli, og zucchini, steg til alt er næsten mørt. Tilsæt ærter, bouillon, basilikum, salt og peber og fløde.

Kog sovsen lidt ind i ca. 2 min. uden låg. Til sidst kommes tomater, rød peber og forårsløg i. Varm det hele godt igennem. Smag til.

Abonnér på basilikum

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0