Hjem / Opskrift Kategori / asparges

asparges

Tidlig sommerssalat

Start med at koge belagunalinserne efter pakkens anvisning. Overhæld dem efterfølgende med koldt vand, så de køler af. 
Hvis ærterne er fra frost tø dem op ved at overhælde dem med kogende vand og land dem stå i 2 min.
Bland nu alle ingredienserne til salaten i en skål.
Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til med salt og peber. 
Overhæld salaten med dressing og server straks med friskhakket mynte på toppen.  


Opskriften er lavet med inspiration fra Green Kitchen Stories

Pizza med confiterede asparges

Skulle man ikke få brugt sine asparges mens de er helt nyhøstede og saftige, kan man evt. overveje nogle lidt mere hårdhændede tilberedningsmetoder. Denne pizza bliver både sød, bitter, syrlig og fed, og er særdeles god til ofre af tømmermænd eller andre uheldigheder. 

Aspargesolie

Dette er en super nem måde at få mest muligt ud af sine asparges. Til første workshopweekend i opførelsen af Huset, serverede vi det som tilbehør til flere forskellige typer focaccia, og det viste sig at være meget populært. 

Asparges i estragonmayo

Start med at skrælle alle asparges og knæk den træge ende af (tilføj et let pres til stænglen, og den vil selv knække af hvor det træge begynder). Gem skræller og bunde til aspargesolie

Blend mayoen lind med alle urter, og smag til med citronsaft, salt og tabasco. Det skal ikke være stærkt.

Aspargessalat med rabarber

Skyl og skræl de hvide asparges, læg dem i koldt vand. Knæk både grønne og hvide asparges, skær dem helt tynd og kom dem i koldt vand.
Rabarber skylles og snittes helt fint og kommes i koldt vand.
Kog eddike, saften af citron op med honning og tilsæt sennepsfrø – lad køle af.
 
Bland asparges med lagen når den er kølet af, vend forsigtig med skvalderkål.
Server til hovedret eller som en del af forretten.

Kilde: Kold College

rettet 13.04.16 Christina M Klausen

Bygsalat med hvide asparges

Kog den røde byg efter anvisning på emballagen. Vend byg med olie og derefter med mayonnaise. Smag til med lidt limesaft, salt og peber. Lad stå, imens du forbereder resten. Skræl aspargesene og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 5 minutter. Afdryp. Hak løget fint og nip mynten. Vend med den røde byg og server til aspargesene. 

 

Kilde: Irma
 

Ovnbagt torsk med jordbærsalat

4 prs. 500g torskefilet med skind 1tsk groft salt 500g grønne asparges 250g jordbær 100g babyspinat 1tsk sorte sennepsfrø 3spsk raps- eller olivenolie 2spsk balsamicoeddike salt og peber Tilberedning Tilbehør: 1/4 kg kartofler, 1 skive groft hvedebrød, ca. 50 g, pr person

Forårsfrikassé - vegetarisk

Til 2 personer. Ingredienser: 10-12 stk kartofler 1 porre 1 spsk. smør 3 dl sødmælk (oprindelig er opskriften med fløde, men lettere mælk dur også) 1,5 spsk. hvedemel 5 asparges 2 håndfulde ærter Kvart citron (når jeg har brugt en økocitron, gemmer jeg altid skallen i fryseren og bruger biocitronsaft på flaske, hvis jeg ikke har nogen frisk citon liggende) Frisk persille, purløg eller dild Salt og peber Fremgang: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand (ca. 15 minutter). Skær dem ud i grove tern. Hak porren i skiver. Smelt smørret i gryden og steg porren let.

Posen uge 20

Ugens pose ser således ud: 200 g asparges, Lars Skytte, øko 700 g rabarber, Lars Skytte, øko 500 g agurker, Markhaven, øko 500 g tomater, Markhaven, øko 1 kg kartofler, Venevad, øko 1 mynthe, Venevad, øko 1 stk. bredbladet persille, Venevad, øko 1 bakke østershatte, Broendegården, øko Der er 50 bestillinger og 5 løssalgsposer   Hilsen Ruben og Anders

Fynsk forår på fad - skaldyr

Salat: 20 asparges 120 g rejer 1 hjertesalat 2 håndfulde vilde urter fx mælkebøtte, skvalderkål og brøndkarse lidt citrontimian 1 spsk citronsaft 2 spsk raps eller olivenolie salt og peber Rygeostdressing: 100 g rygeost 1 1/2 dl sødmælk 4 spsk citronsaft 1 tsk sukker 1/2 spsk olie salt og peber Knæk det nederste af aspargesen af og kog dem i letsaltet vand i 2-3 minutter, til de lige er møre. Afkøl dem til stuetemperatur og skær dem i lange skrå snit (fordi det ser godt ud). Skyl salat og urterne og anret det hele smukt på et fad.
Abonnér på asparges