Hjem / Opskrift Kategori / agurk

agurk

Nye kartofler med salat- og gulerodstop-pesto, samt bagt hellefisk med frisk salsa

Kartoflerne bliver skrubbet og koges derefter i ca. 8-12 min, til de er færdige.

Fisken bliver bagt i ovnen, med salt og lidt smør, ved 180 grader i ca. 12-15 min. 

 

Pesto:

Mandlerne ristes ved mellemhøj varme i et par minutter og køler derefter ned. Efterfølgende hakkes alle ingredienserne i en minihakker. 

 

Frisk salsa:

Alle ingredienser bliver skåret fint og blandes sammen, hvorefter det smages til med salt, olivenolie og citron. Den må gerne være lidt syrlig, så den er et frisk modspil til fisken. 

 

Grøn juice - greenie

Nedestående er Marias vejledning på at lave en lækker grøn juice med selleri. Man kan på denne tid af året vælge at benytte gulerodstoppe i stedet for selleri. 

Grøntsags Sushi

Kog risene som anvist på pakken. Det er normalt 2 dele vand til en del ris. Husk at skylle risene inden de koges og sæt dem eventuelt i blød inden kogning. Til 5 blade tang, skal man bruge ca. 250 g ris. 

 Bland risene med ris vineddike, sukker og salt, mængderne kan ændres, og stil det til afkøling. Risene skal være kolde ved rulning.

 Skær grøntsagerne i tynde strimler.

 Rulle måtte/dækserviet kan eventuelt pakkes ind i husholdningsfilm, det gør rengøringen meget lettere.

Placer tangen på rulle måtten med den glatte side nedad.

Rosenkålssnacks

Denne lille snack er hurtig at lave, og fin og delikat i smagen.


Skær først ingefær, græskarskiver og agurk i små, 2 millimeter fine firkanter. Bland dem sammen og stil til side. Riv citronskallen og lad den ligge i strimler. Riv så blade af rosenkålen (kasser evt. De yderste) indtil de bliver små og sammenfiltrede.
 

Flødestuvede agurker

Det er ikke længere normalt at anvende agurker varme, men det har der før i tiden været stor tradition for. Prøv eksempelvis at sautere små agurker eller fintstavede, udkernede agurker i smør, til de er gennemvarme. overhæld med fløde og lad denne koge ind, og smag så til med salt, peber og citronsaft. 

Det er overraskende lækkert og kan indgå i mange retter. Det er eksempelvis godt til fisk, eller som her forsøgt som pizzafyld. 

kartoffelsalat

En lille opskrift på hjemmelavet kartoffelsalat når nu der er så mange kartofler i den kommende pose. Det er et sundere alternativ end til den man kender fra mormors middagsbord.

Kog kartoflerne, så der stadig er lidt bid i dem. Lad dem køle af (de skal være helt kolde). Skær kartoflerne ud relative store stykker og hak løgene. I en skål blandes fromage frais og mayonaise (put fromagen i først, tilsæt 1 tsk sennep og smag til med mayonaisen, citron, salt og peber). Tomat, agurk og purløg bruges som pynt i rigelige mængder.

Hurtig agurkesalat med chili

Skræl agurken og skær den midt over på langs. Fjern kærnerne. Skær skiver ca. ½ cm. Bland alle dele godt sammen og lad det trække i køleskab ca. ½ time.

 

Odense bæredygtigheds pris - vi er nomineret!

Læs meget mere om Odense Bæredygtighedspris, som Odense Fødevarefællesskab er nomineret til, her. Vil du også med til festlighederne?Onsdag den 13. februar kl. 16.30-18 er Odense Bæredygtighedsråd vært ved et arrangement i Festsalen på Odense Rådhus, hvor tre nominerede til bæredygtighedsprisen vil blive præsenteret og vinderen af prisen vil modtage diplom m.m. af bæredygtighedsrådets formand Anker Boye. Derudover vil et kammerensemble fra Odense Symfoniorkester underholder med velklingende musik fra det klassiske repertoire - og der vil være klimavenlig mad.
Tags: 

Samosas med raita (dansk: små pirogger med yoghurtdressing) – vegetarisk

Opskriften giver 16 små samosas Raita 5 dl yoghurt natural ½ agurk 2 tomater 1 fed hvidløg ½-1 tsk stødt spidskommen Hakket mynte Salt Skær agurken igennem på langs og tag kernerne ud med en teske. Tag kernerne ud af tomaten og skær begge dele i små tern og bland i yoghurten. Mynten, presset hvidløg og spidskommen tilsættes efter behag og der smages til med salt. Stilles herefter på køl. Samosas 1 grofthakket løg 4 kogte kartofler moset groft ca. 400 g 1-2 dl kogte ærter 3 spsk tikka masala krydderi 8 plader filodej , á ca. 30 x 40 cm (ca. 250 g) Olie

Samosas med raita (dansk: små pirogger med yoghurtdressing) – vegetarisk

Opskriften giver 16 små samosas Raita 5 dl yoghurt natural ½ agurk 2 tomater 1 fed hvidløg ½-1 tsk stødt spidskommen Hakket mynte Salt Skær agurken igennem på langs og tag kernerne ud med en teske. Tag kernerne ud af tomaten og skær begge dele i små tern og bland i yoghurten. Mynten, presset hvidløg og spidskommen tilsættes efter behag og der smages til med salt. Stilles herefter på køl. Samosas 1 grofthakket løg 4 kogte kartofler moset groft ca. 400 g 1-2 dl kogte ærter 3 spsk tikka masala krydderi 8 plader filodej , á ca. 30 x 40 cm (ca. 250 g) Olie

Sider

Abonnér på RSS - agurk