Hjem / Opskrift Kategori / østershatte

østershatte

SquashSpaghetti m Cremede Østerhatte

Skær squash i fine strimler(spaghetti str.), enten i hånden eller på mandolinjern – undgå det inderste af squashen, som bruges i saucen. Kog ca 1½ ltr. saltet vand op og hæld over ”spaghettien” og lad det trække ca. 3 minutter – hæld vandet fra, tilsæt lidt god olivenolie og lidt friskkværnet peber.

Svampetærte

Glutenfri tærtebund

Bland fuldkornrismel, havremel og salt i en skål. Tilsæt margarine i små klatter og smuldre det med hænderne. Pisk æggene og hæld det sammen med melet. Nu kan du tilsætte vandet lidt ad gangen indtil dejen er sammenhængende, fugtig og nem at arbejde med.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg den i et smut tærtefad og sæt på køl i 20 minutter.
Prik tærtebunden med en gaffel i hele bunden og forbag i 15 minutter ved 200 grader.
Fyld tærten med nedenstående fyld og bag den i 30 minutter ved 200 grader.

 

Kornotto med østershatte - vegetarisk

Hvis du blev overrasket over østershattene, er der her et bud på en lækker ret. Dette er en genganger, men en vældig god en af slagsen- spring ud i det! Til to personer Ingredienser: 1 løg, finthakket 1 hvidløgsfed, finhakket Smør eller olie til stegning Perlebyg, cirka 300 g Hvidvin, et par glas Grøntsagsbouillon, cirka 1/2 liter Vand for resten 100 g østerhatte En lille håndfuld persille og purløg, hakket Ca. 50 g ærter (jeg brugte økologiske frosne, som smager som nye) En god bunke revet parmesan Smørklatter Fremgangsmåde:

Risotto med østershatte - vegetar

Til to personer Ingredienser: 1 løg, finthakket 1 hvidløgsfed, finhakket Smør eller olie til stegning Risottoris, cirka 300 g Hvidvin, et par glas Grøntsafsbouillon, cirka 1/2 liter Vand for resten 100 g østerhatte En lille håndfuld persille og purløg, hakket Ca. 50 g ærter (jeg brugte økologiske frosne, som smager som nye) En god bunke revet parmesan Fremgangsmåde:
Abonnér på RSS - østershatte