Hjem / Opskrift Kategori / ølandshvedemel

ølandshvedemel

Rødbedebrød

Rødbeden kan både både bruges rå eller tilberedt. Den tilberedte er nemmest at arbejde med, og giver en mildere smag, den rå giver dog lidt mere struktur, så det er en smagssag. Mix alle ingredienser og ælt godt i et lille kvarter. Vurdér selv om der skal tilsættes lidt mere mel, men pas på dejen ikke bliver hård. Lad hæve i en times tid. Ælt dejen blidt og form den. Lad efterhæve i 30 min og bag så i 30 min ved 200 grader.

Tekst og foto: Anna-Louise Strange
 

Spinatbrød

Giver 4 flutes. Opløs gær i vand. Tilsæt salt og sukker. Lav en god, fast dej ved at ælte alle de øvrige ingredienser i. Lad den hæve et par timer. Form 4 flutes, som hæver yderligere en time (eller form dejen til flutes uden forhævning og lad dem hæve 2 timer overdækket med plastfolie). Bag ved 200 grader i 25 minutter. Køl dem lidt af og server med pesto, rygeostsalat eller andet godt dyppelse

Lise W

Abonnér på RSS - ølandshvedemel