Hjem / Opskrift Kategori / æg

æg

Røsti af spaghettisquash med laks og palmekål

 

Spaghettisquash'en halveres og tømmes for kerner. Hæld lidt olivenolie over og krydr med salt/peber. Kommes i en 200 grader varm ovn i ca 35-40 min. 

Derefter rives det og blandes med de øvrige ingredienser.

Derefter steges det i små klatter i rigeligt varm olievenolie indtil det har en god brun stegeskorpe. Ligges kortvarigt over på sugende køkkenrulle eller tilsvarende. 

 

Palmekålen svitses kortvarigt i lidt olie.

 

Laksen bages i ovnen på ca. 200 grader  i ca 25 min.

 

/Marianne Holm

Skorzonerødder med ægge-vinagrette og vinterkarse

Skræl skorzonerødderne (brug handsker da de ”klistrer” når skrællen kommer af, og skær dem i halve stykker. Hæld lidt eddike i vandet de opbevares i for at de ikke bliver brune.

Hak æggene groft.

Pisk sennep, eddike og sukker sammen med lidt salt, tilsæt olien langsomt i tynd stråle så dressingen bliver homogen (ensartet), tilsæt finthakket rødløg og grofthakket vinterkarse og smag til med salt og peber.

Kog skorzonerødderne i 4-6 min (afhængig af tykkelse og hvilken konsistens du kan li'), læg dem op på et fad hæld dressingen hen over og drys med de hakkede æg.

Rootza-bund

Riv gulerødder og ost groft. Er gulerødderne meget væskefyldte klemmes væden fra (drik den evt. Med et skud ingefær ;) ). Bland så resten af ingredienserne i. Dejen skal være våd, klæbrig og lige smørbar. Tilsæt evt. Mere mel

Smør dejen ud i pizzaform på en bageplade beklædt med bagepapir og forbag herefter i ovnen indtil overfladen er let gylden. Tag bunden ud, tilsæt det fyld du ønsker og bag til fyldet er færdigt. Slå jer løs og eksperimenter – meget der ville gå på en pizza, går også fint her 

Jordskok omelet

I første omgang rev jeg jordskokker, løg og kartofler. Så smed jeg det hele på panden i 10 min (og rørte rundt så det ikke brændte på.) Derefter hældte jeg en æggemasse fra 8 æg over og lagde låg på. Så blev det den saftigste og dejligste omelet man kan tænke sig!

Ruben Stochholm

Bladsellerisuppe, vegetar

1 løg 20 g smør 2 spsk. mel 1 l. bouillon 1 bladselleri (ca 300 g) 1 æggeblomme 1 dl. fløde (75 g. reven ost) 1 tsk. salt groftkværnet peber Løget skæres i terninger og svitses i smørret. Melet drysses over og boullion røres i. Bladselleri skæres i ½ cm tykke skiver og kommes i suppen. Småkoger i 10 minutter. Æggeblomme og fløden piskes sammen. Lidt af den varme suppe piskes i, og det hele hældes tilbage i gryden. Suppen varmes op, men må ikke koge. Osten tilsættes evt., og suppen smages til med salt og peber. Spis groft brød til, evt. med ost. ”Grøntsager” fra Brugsen. Margit.
Abonnér på æg