Hjem / Opskrift Kategori / æblemost

æblemost

Boghvedegrød med rabarberkompot og hvid chokolade

Kog boghvedeflagerne sammen med sukker, salt og vand, indtil grøden er blød og det meste vand er væk. Tilsæt ekstra vand, hvis væden er væk før grøden er lind. Tilsæt så æblemosten og lad det koge lidt ind. Smag til med salt og sukker, og sæt til side. Umiddelbart før servering varmes grøden op og vendes med en klat smør. 

Hak imellemtiden chokoladen fint.

Server grøden i små skåle med en klat rabarberkompot og et godt drys hvid chokolade ud over det hele. Drik gerne æblemost til. 

 

Pastinakkage

Start med at sætte de tre pastinakker over i kogende vand. De skal koges helt møre (tager ca. 40min) og herefter køles ned, så skindet kan pilles af dem. Herefter rives de groft.

Palæobolognese

Skær løg, gulerod og stængler af blegselleri i små tern og steg dem gylne i en pande. Hæld pandens indhold over i en trykkoger eller gryde, og brun derefter kødet på panden sammen med tomatpure. Hæld kødet i gryden sammen vand, æblemost og chili, og kog herefter indholdet i halvanden time i gryde eller 12min i trykkoger. 

Skær imellemtiden resten af det grønne i fine, spaghettilignende strimler, vask panden og steg herefter det strimelde grønt let, til det er en smule mørt. kog herefter hurtigt af med et stænk eddike. 

Mostbrassieret blegselleri

Braisseret blegselleri kan bruges til mangt og meget, fisk, fjerkræ, eller som her stegt nyretap og græskarmos. 
Det essentielle er at der skal være masser af sukker og syre. 

Del blegselleriet op i stængler, skyld dem grundigt og læg dem i et ovnfast fad. 
Skær en hel citron ud i både og fordel bådene udover og imellem stængerne. 
Hæld godt med salt på, og dæk med most til det dækker halvt. Hvis der bruges most skal dette gerne være sødet med most. 
Dæk fadet med staniol og sæt fadet i ovn forvarmet til 175grader. og brassier blegsellerien i ca. 45min. 

Æblepunch

Til 8-10 glas 8 dl æblemost 1/2 liter vand 3 spsk brun farin 1 stang kanel 3 stjerneanis 2-3 grøn kardemomme 3 nelliker 10 hele sorte peberkorn 1 dl æblebrændevin eller snaps 1 citron 1-2 æbler til serveringen

Posen uge 8

I denne uge har vi valgt at fylde lidt mel i poserne da der er udsolgt af stort set alt andet. Vi har fået de sidste babypastinakker fra Holistia og der er ikke mere grønkål hos Venevad. 1,5 kg. kartofler, øko, Venevad 250 g. skalotteløg, øko. Venevad 1 stk hvidkål, øko. Venevad Speltmel, øko, Kragegården Fuldkornsmel, øko, Kragegården 0,5 kg babypastinakker, øko, Holistia 1 flaske æblemost, øko, Holistia

Posen uge 4

Hej Alle I denne uge indeholder posen følgende: 1 kg Kartofler, Venevad, øko 0,5 kg Røde jordskokker, Venevad, øko 1 Hvidkål, Broendegården, øko 0,5 kg Gulerødder, Nørregård, bio 1 kg Rødbeder, Nørregård, bio 1 kg Rødløg, Nørregård, bio 1 kg Pastinakker, Nørregård, bio 1 flaske (750 ml) Æblemost, Holistia, øko Der er 31 bestillinger og 3 poser i løssalg. Prøv at smide jordskokkerne på grillen med noget olie og lidt salt, peber og basilikum henover...Skønt! Ruben
Abonnér på æblemost