Hjem / Opskrift Kategori / æble

æble

Grøn juice - greenie

Nedestående er Marias vejledning på at lave en lækker grøn juice med selleri. Man kan på denne tid af året vælge at benytte gulerodstoppe i stedet for selleri. 

Hønsekødssuppe

Dag 1.
Tag alle elementer til grundsuppen og put dem i en stor gryde. Overhæld med vand så det dækker, sæt låg på gryden og tænd på laveste blus. Lad stå til næste aften. Skum gerne tre gange undervejs, omend der ved så svag varme ikke vil forekomme meget skum. 

Dag 2. 
Før der spises. 
Si suppen, og kasser alt andet end hønsekødet (det pilles forsigtigt af skrogene)

Svedjeruggrød med hasselnødder

Svedjerug er en oldnordisk kornsort med en fantastisk spændende historie, der trækker tråde helt tilbage til landbrugets gennembrud i norden. Den er værd at finde andetssteds, en dag man føler sig lidt nørdet. Kornet er imidlertid ikke kun en god historie. Det er samtidig en lækker, proteinholdig kornsort, der kan blive til den mest cremede grød, helt uden hjælp fra mejeriprodukter. Man kan dog sagtens smide en enkelt smørklat i tilsidst, hvis man føler for det.

Hjemmelavet remoulade til friskfangede fisk -MUUUUUMS:)

Hak alt fint og rør det hele sammen og juster smagen med sødt, salt, surt så det giver den rette remou-smag og masser af knas fra friske grøntsager, du bestemmer nærmest selv hvilke og hvor meget. Jeg har svært ved at angive præcise mængder, da jeg eksperimenterer efter lyst og indhold i køleskabet.

Men ret nemt og lækkert - god fornøjelse ønsker Signe :)

Selleri rødbede salat

Skræl og skær selleri, rødbeder og æble i små tern. Hak løget fint og bland det hele sammen med.

Rør olie, balsamico og honning, pres hvidløget og bland det i.

Hæld dressingen og ternene, lad det trække i køleskabet indtil brug.

 

God appetit ønsker Lindie

Æblechutney

Chutneyen blev afprøvet til Restaurantdag med bengalsk tema, hvor den blev serveret til chapati og kartoffel/grønkålsgryde
frisk, syrlig og krydret chutney der udmærket kan erstatte den traditionelle mangochutney - både smag og udseende gør det glimrende (hvis jeg selv skal sige det).

Skræl og udkern æblerne og skær dem i mindre stykker.
Hak løg og hvidløg.
Skræl og skær ingefær i små tern.

Æblesurdej

Tag kernehuset ud af æblerne, og blend dem til mos i en foodprocessor eller blender.
Hæld massen i et glas med løstsiddende låg, der tillader æblerne at ånde, og lad den stå ved stuetemperatur og gære en uges tid.
Pas på den ikke står for varmt, da den så vil mugne, og husk at røre mindst én gang om dagen.
Når den begynder at dufte som mørk øl, er den ved at være klar til brug.

Brug æblesurdejen til at bage ølandshvedebrød, rugbrød eller dit yndlingsbrød.
Tilsæt eventuelt en ært gær til dejen for at være helt sikker på, at det hæver tilstrækkeligt.

Thaigrød/bygotto med æbletopping

Hovedret til 4

Smelt smøret og svits løget. Tilsæt perlebyg og svits yderligere i ca. 2 min. Tilsæt boullion og kog perlebyggen ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld suppen på og kog i yderligere ca. 20 min til den har konsistens som grød - rør af og til.

 

Topping:

Bland alle ingredienser sammen og smag til. Anret f.eks. i dybe skåle og kom toppingen ovenpå den varme grød og server. 

 

Kilde: Karolines køkken, inspirationshæfte med grødopskrifter. Opskriften kaldes Eksotisk Thaigrød med æbletern og koriander.

Alliancemarmelade

Skær rabarberene i små stykker, skræl og fjern kernehuset fra æblerne, udsten blommerne og skær dem i kvarter. Lad først sukker, blommer, æbler, rabarber og korn fra én vaniliestang koge ud til en grødet masse i en gryde. Blend evt.  – lad det koge op. Hvis du ønsker en fastere konsistens kan du tilsætte ca. 1 tsk melatin oprørt med et par skefulde sukker og give det et minuts opkog hvorefter marmeladen hældes på glas.

Disse frugter er blot hvad jeg kunne finde i haven, fryseren og vildnisset. Prøv dig frem.

Sider

Abonnér på æble