Hjem / Nyhed / Sankemad i september

Sankemad i september

Vi er inde i det rigtige efterår, og snart skifter byen, skoven og marken for alvor farve. Der er dog masser af vild mad at finde derude. Det er svampetid, men også frugter, nødder og urter kan findes. 

Vild mad er hyggelig. Den skaber historier når man henter den, den kræver sig sin tid til ture i skoven og frisk luft, og den er helt igennem bæredygtig, så længe man husker, at lade nok af de vilde urter stå til både dyrelivet og næste års frø.

Tidlige i år satte vi fokus på den store nælde, også kendt som brændenælden. Den sender stadig sine skud afsted i september, og kan sagtens sankes. 
Tjek vores opskrifter med den her.

I dag sætter vi endnu en gang fokus på årstidens svampe, med årets anden og sidste guidede sanketur ud i det vilde Fyn. Vi håber deltagerne har held med sig, og bliver meget klogere på sanketeknikker og svampenes skjulesteder. 

Hvis du tager del i turen, eller hvis du sidder inde med gode sankefif, så del dine guldkorn med dine fødevarefæller på opslagstavlen :) 

En vild septemeropskrift kunne eksempelvis være den her sag, fra den gang vi var med This Is Odense til Arkitekturens Dag: Friske hasselnødder med græskarmos og humleolie