Hjem / Nyhed / Medlem nr. 600 - Louise

Medlem nr. 600 - Louise

D. 23. juli var det os en glæde at kunne byde Medlem nr. 600 velkommen i foreningen. Det blev Louise Meyer. Du kan nedenfor læse hvorfor det giver mening for Louise at være med i et fødevarefællesskab.

 

Medlem nr. 600 - Louise

 

Jeg er 33 år og jeg er kiropraktiker. Jeg bor sammen med min kæreste og vi venter et barn til december.

Da jeg gik fra studerende til færdiguddannet gik vi over til at spise næsten 100% økologisk. Vores grundtanke er også at vores fødevarer gerne skal være lokalproduceret.

På en ø-lejr mødte vi et medlem af Københavns Fødevarefællesskab, som introducerede os til fødevarefællesskabstanken, og da vi kom hjem undersøgte vi vores lokale muligheder. Vi faldt over både den økologiske forretning Opland og Odense Fødevarefællesskab. Vi valgte i første omgang Opland da deres adresse var tættest på os. Som kunder hos Opland har vi været rigtigt glade, men nu eksisterer forretningen ikke mere, så vi har været nødsaget til at søge nye veje, og derfor er vi nu blevet medlemmer af indkøbsforeningen Odense Fødevarefællesskab.

At være medlem i en indkøbsforening appellerer blandt andet til os fordi man i en indkøbsforening er frataget valget imellem økologisk og konventionelt. I en indkøbsforening er valget truffet for en på forhånd. Det er nemt. Man får det hele serveret på et sølvfad. Der er også et bredere udvalg i en Indkøbsforening, og man får mulighed for at købe nogle råvarer, som man normalt ikke kan finde i et supermarked.

Prisen er også noget vi lægger mærke til. Vi oplever reelle besparelser på at købe ind igennem et fødevarefællesskab.

Vi er klar over at strukturen i Odense Fødevarefællesskab er flad og at alle kan få den indflydelse på foreningens drift, som de ønsker. Den flade struktur har vi ret god erfaring med fra festivallen ”Fra Bund til Mund”, som vi flere gange har besøgt.

I fremtiden må jeg se på hvor meget vi selv vil gøre vores indflydelse gældende, - men jeg mener helt klart det er nemmest hvis alle i en Indkøbsforening trækker i flok. Og jeg kan sagtens se os deltage i arrangementer som foredrag, producentbesøg, og lejrture.

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.

Fatal error: Declaration of RulesRuleUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array) must be compatible with RulesActionContainerUI::form(&$form, &$form_state, $options = Array, $iterator = NULL) in /var/www/odenseff.dk/public_html/sites/all/modules/rules/ui/ui.plugins.inc on line 0