Hjem / Nyhed / Kernegruppeinterview - Tine

Kernegruppeinterview - Tine

Tine Gudrun Petersen er medlem af bestyrelsen, kommunikationsgruppen og butiksgruppen samt meget mere. læs her hvordan Tine Gudrun Petersen har det med at være en del af Odense Fødevarefællesskab, hendes bestyrelsesopgaver samt ønsker til foreningen og hendes øvrige engagement.

 

 

 

 

Hvad er din alder og dit erhverv?

Jeg er 31 år, og jeg læser på universitetet.

 

Hvor længe har du været medlem i Odense Fødevarefællesskab?

Jeg har været medlem siden vi startede i marts 2011. Jeg var med til at starte foreningen op sammen med en 12-15 andre folk.

 

Hvorfor er du med i bestyrelsen?

Jeg er med i bestyrelsen fordi der er nogle officielle krav der siger at vi skal have en bestyrelse, når vi er en forening. Egentligt var vi nok helst fri for at have en bestyrelse, for vi går ret meget op i at strukturere os fladt, og vi vægter medlemsdemokrati enormt højt. Derfor har vi heller ikke givet bestyrelsen nogen reel magt.

Som bestyrelsesmedlem forpligter man sig til at komme til Kernegruppemøderne hver anden måned har vi aftalt, og Kernegruppemøderne kommer jeg altid til alligevel, så for mig var der ikke den store forskel på at være bestyrelsesmedlem eller ej.

 

Hvilke arbejdsområder har du typisk i Bestyrelsen?

Jeg har faktisk ikke andre opgaver i bestyrelsen end en underskrift på officielle papirer engang imellem.

 

Hvilke gode oplevelser har du haft ved at være med i Bestyrelsen?

Alle Kernegruppemøder er nogle jeg glæder mig til, og de er en stor fornøjelse at være med til.

Det er enormt inspirerende at møde alle disse passionerede, engagerede mennesker som alders- og erhvervsmæssigt er vidt forskellige steder i livet, men som sammen brænder for at gøre vores forening til et fantastisk sted. Jeg føler mig meget privilegeret at jeg har mødt så mange interessante og søde mennesker i den her forening. Jeg lærer enormt meget af at være med i Odense Fødevarefællesskab. Både fagligt og menneskelig.

 

Hvilke tiltag fra Bestyrelsen er du særlig stolt af?

Jeg er stolt af at vi alle i Kernegruppen respekterer hinanden så meget, og at der lyttes til alle synspunkter. Vi forsøger altid at opnå konsensus og det lykkes for det meste. Jeg oplever Kernegruppen som et meget respektfuldt, omsorgsfuldt, og nysgerrigt forum.

Vi håndterer normalt den daglige drift, og tager etiske og praktiske diskussioner om hvilken vej vi skal gå og det er vi virkeligt stærke i..

 

Udover arbejdet i Bestyrelsen laver du så andet i Odense Fødevarefællesskab?

Ja, jeg er med i Kommunikationsgruppen, som jeg blandt andet skriver Nyhedsmail for.

Jeg er med til at administrere vores Instagram-profil, sammen med Asger fra Indkøb, hvor vi forsøger at få vores følgeres øjne op for hvor lækker, nem og billig en lokal, økologisk kost kan være.

Jeg er med til at administrere vores facebookside og den kommunikation der foregår dér, og så har jeg andre småopgaver i Kommunikationsgruppen.

Jeg er med i Butiksgruppen hvor jeg har forskellige opgaver.  Sammen med Martin, som også er vores formand og Birgitte fra Butiksgruppen er jeg f.eks. med til at afholde Infomøder for nye medlemmer og alle andre interesserede d. 3. onsdag i alle ulige måneder.

Jeg er med i en ny grøn gruppe, som vi stadigt ikke har givet navn eller offentliggjort, men forhåbentligt kan vi snart afsløre mere. Vi bliver en ret sej gruppe tror jeg, det er gode folk der er med i den, og vi har mange idéer. Der er i øvrigt plads til flere i gruppen, så man skal endeligt bare skrive, hvis man vil høre mere.

Jeg er også med i vores hus-gruppe, som står for, sammen med alle interesserede odenseanske borgere, at opføre et bæredygtigt og delvist komposterbart hus på 1. Vilhelm Werners Plads i forbindelse med ombygningen af Thomas B. Thriges-Gade.

Jeg har også brugt noget tid på at forsøge at være behjælpelig med at starte afdelinger i andre fynske byer op.

 

Er der andet du synes det er vigtigt at få med?

Jeg vil gerne tilføje at jeg synes man skal melde sig ind i sit lokale fødevarefællesskab, eller starte et op hvis der ikke allerede findes et der hvor man bor. Jeg er meldt ind sammen med min 5årige datter og vi får begge to rigtigt meget ud af det. Det er en glæde for mig at vi sammen kan være med i det her fællesskab, og det er fedt at se at hun lærer at værdsætte ordentlige råvarer, og et forpligtende fællesskab, hvor der er brug for medlemmernes arbejdsindsats.

Jeg håber at vi får mulighed for at vokse yderligere, for jo flere vi er og jo flere varer vi afsætter, jo større bliver vores mulighed for at være med til at præge det omkringliggende samfund i den positive grønne retning, som jeg mener det er nødvendigt at samfundet bevæger sig i. Jeg håber også at vi bliver i stand til fortsat at kunne bevare nærheden i vores forening, og at al den succes og medgang vi har for tiden ikke vil være årsag til at vi medlemmer begynder at føle os distancerede, for uden aktive medlemmer er foreningen ingenting. Og så håber jeg at flere og flere fynske producenter vil begynde at omlægge til økologi, at flere fødevarefællesskaber vil opstå på Fyn og i resten af landet, og at den grønne bølge vil rulle stærkt videre.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.