Hjem / Nyhed / Asger - Indkøbsgruppen

Asger - Indkøbsgruppen

Indkøbsgruppen søger nye medlemmer. Måske er det noget for dig?

Læs her et interview med Asger Sommer fra Indkøbsgruppen.

 

Asger - Indkøbsgruppen

 

Hvad er din alder og dit erhverv?

Jeg er 25, jeg studerer psykologi på snart fjerde år, og så jonglerer jeg med 2 af de der, efterhånden, obligatoriske studiejobs.

 

Hvor længe har du været medlem i Odense Fødevarefællesskab?

Jeg har altid lidt svært ved at huske det, for jeg var et inaktivt medlem i det første lange stykke tid, efter jeg meldte mig ind. Jeg bestilte et par poser, og faldt så ligesom lidt ud af ideen igen. Jeg tror det er noget mange medlemmer kender. Det var først mange måneder efter min indmeldelse, at jeg rigtigt engagerede mig. Alting tog  ligesom fart der, og Lisbet, som jeg også kender udenfor foreningen, efterspurgte nye medlemmer til indkøbsgruppen. Jeg er medlem nr. 164 så jeg har vel været med i ca. 2,5 år.  

 

Hvorfor er du med i Indkøbsgruppen?

Puh… Det var Lisbet det fik mig med, og Lisbet og Anders der lærte mig op, og de to var helt sikkert med til at gøre arbejdet spændende og attraktivt. Så de skal have en stor del af æren. Men primært er det vel fordi jeg er opvokset på et økologisk gartneri, og synes noget så nørdet som dyrkningsmetoder, sorter, og sæsoner er vildt spændende.

 

Hvilke arbejdsområder har du typisk i Indkøbsgruppen?

Vi er lidt af et arbejdskollektiv, så det er svært at svare på. Vi varetager naturligvis ugens bestillinger på skift, men vi er alle med til at idéudvikle, kommunikere med producenterne, de andre grupper, og ikke mindst alle andre medlemmer af foreningen. Det er en række af sjove, lidt skæve, og kaotiske arbejdsopgaver, men også et fedt miljø at operere i… og selvom vi nok kunne blive mere effektive ved at fordele arbejdsopgaverne mere strengt, så er jeg ærlig talt fan af vores lidt laissez faire tilgang til det hele. Det er frivilligt arbejde og dét skal først og fremmest være sjovt.

 

Hvilke gode oplevelser har du haft ved at være med i Indkøbsgruppen?

Den er til gengæld nem!  Jeg er vildt stolt af Indkøbsgruppens interne sammenhold. Ikke for at undervurdere resten af foreningens sammenhold, for det er skønt, men vi hygger os simpelthen bare enormt meget i Indkøb. Selv i vinters, hvor vi fik bidt over lige rigeligt på en gang, med lancering af tre nye initiativer samtidig med en omfattende sæsonplanlægning, stod vi sammen og fik tingene under kontrol. Vores møder er inspirerende og igangsættende. Jeg har fået både tætte venner og job igennem mit arbejde i Indkøb, og arbejdet med vores seje, samarbejdsvillige leverandører skal heller ikke udelades… alt i alt er det bare en vildt fed tjans, som jeg vil opfordre flere til at søge medejerskab af.  

 

Hvilke tiltag fra Indkøbsgruppen er du særlig stolt af?

Så blev det svært igen..  Jeg tror det arbejde som Jannie, Lea og Jeg lagde i planlægningen af sæson 2014, står som et foreløbigt højdepunkt for mig som indkøber. Selvom det sikkert ikke er noget som andre end Indkøb har bemærket endnu, skabte den proces et større udbud til fødevarefællesskaberne på Fyn, samtidig med at den optimerede samarbejdet med leverandørerne. Det var også for alvor dér det gik op for mig at Odenseff ikke kun er et hyggeligt, vidensudviklende fællesskab, – på vores egne præmisser bliver vi også taget alvorligt som institution, både i Odense og rundt omkring på Fyn. Det er fedt. 

 

Udover arbejdet i Indkøbsgruppen laver du så andet i Odense Fødevarefællesskab?

Ad omveje er jeg kommet til at varetage nogle kommunikative opgaver, - måske mest fordi jeg har svært ved ikke at blande mig? Jeg har været ude og holde foredrag om foreningen og bæredygtige produktionsmetoder, og pt. er jeg en stor del af vores instagramteam. Jeg tager en hel del billeder, og jeg deltager samtidig i andre grupper lidt her og der. Jeg elsker det vidensdelende aspekt af foreningen, og vil gerne udbrede kendskabet til den økologiske produktion på Fyn… Men min kerneopgave og mit hjerteblod ligger i Indkøb.

 

Er der andet du synes det er vigtigt at få med?

Jeg tror vi som forening skal blive lidt bedre til at oplyse om, hvordan man opererer i en struktur uden ledere og uden andet end nogle ideologiske rammer og kerneydelser til at støtte en. Det tror jeg mange nye medlemmer finder forvirrende. Men samtidig er det  i mine øjne netop en af de ting, der gør fødevarefællesskabstanken så forbandet unik og sej, og uden denne opbygning tror jeg vitterligt ikke vi var halvvejs til hvor vi er i dag.

Odenseff er nemlig på sin helt egen hverdagshyggelige måde, gået hen og blevet et af Odenses mest progressive initiativer, – det synes jeg vi bør støtte op om, og ikke bare bevare, men gøre endnu bedre. Både for os selv og for alle andre. Jeg regner i hvert fald med at være en del af Odenseff langt ud i fremtiden.
 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.