Hjem / Leverandører

Leverandører

Odense Fødevarefællesskab får leveret fødevarer fra en række forskellige økologiske og biodynamiske producenter på Fyn. Herunder kan du læse lidt mere om hvem der står bag de fødevarer vi får leveret til butikken hver onsdag.

Lars Skytte

Den økologiske gartner Lars Skytte bor ca. 12 km fra Odense, i Dømmestrup på Midtfyn. På Skyttes gartneri har de beskæftiget sig med økologisk jordbrug i mere end 30 år og drevet eget økologisk gartneri i godt 20 år. Mange eksperimenter er gjort gennem årene for at forsøge at nå de økologiske idealer, og for at nå frem til en driftsform der tilgodeser både det helt nødvendige krav om alsidighed på et økologisk jordbrug samt en forenkling i afgrødevalget, der rent driftmæssigt giver nogle fordele. Skytte er en af landets store gartnere inden for salat og rabarber. 

Se mere på: www.skyttes.com

 

Markhaven

Markhaven drives af Jytte Bach og Klaus Søgård i Odense N. Markhaven er landets største økologiske væksthusgartneri og har arbejdet med dyrkningen af økologiske grøntsager siden 1983. Markhaven har over 25 års erfaring i dyrkning af økologiske tomater og ved hvilke sorter og metoder, der skal til for at dyrke velsmagende økologiske tomater ved hjælp af en dyrkningsmetode, som giver sunde og velsmagende grønsager og et relativt højt udbytte, men med minimal miljøbelastning. Der dyrkes hovedsageligt tomater, agurker og snackpeber hos Markhaven.

Se mere på: www.markhaven.dk

 

Nørregård

Landbruget på Nørregård ligger i Aarup og råder over ca. 50 ha, hvorpå der dyrkes biodynamiske grønsager og foderafgrøder til gårdens dyr. De biodynamiske dyrkningsprincipper kan ses som en udvidelse af begrebet økologisk landbrug, og der overholdes eksempelvis skrappere krav end dem, vi kender fra det røde ø-mærke. På Nørregård dyrkes ca. 25 forskellige slags grøntsager hvert år og Nørregård har desuden kvægproduktion med Jersey køer, og en gårdbutik med bageri samt et pædagogisk bosted og en gård børnehave.

Læs artiklen "Månedens leverandør" fra juni/2014 hvor Nørregård var månedens indslag.

Se mere på: www.norregaarden.dk

 

Allesø frugt

Allesø Frugt ligger i Odense N og er grundlagt og styret af Henning Bæk Hansen. Det er et økologisk funderet frugtfirmat og det meste af Allesø Frugt produktion beror på æbleavl med mange dejlige æblesorter fordelt på ca. 24 hektar. Resten af produktionen består af skønne Clara Frijs pærer, Sødekirsebær, Hyld og Vindruer. Allesø Frugt er dyrket uden brug af pesticider. Blomstringen sker ved hjælp af bistader, som sættes ud til god bestøvning. Desuden sørges der for god fauna til naturens insekter. 

Se mere på: www.allesoefrugt.dk

 

Økomølleriet Kragegården

Kragegården ligger i Ringe og drives af Karin og Kristian Andersen og er leveringsdygtige i mange melsorter. På Kragegården er melet  gyldent gult i farven hvilket skyldes, at kimen bliver malet med, i modsætning til i industrien, hvor de bruger maskiner, som sliber kimen af. der bruges stenkværn der koldkværner kornet til mel og samtidig bevares kimen, som er det centrale i kornets kerne - det er her alle vitaminerne og de gode ting sidder. Kragegårdens mel er et naturprodukt med alle kornets egenskaber i behold. Det mel supermarkeder forhandler indeholder ikke kim, da melet skal stå på hylderne i lang tid. Når du bestiller mel fra Kragegården er melet friskmalet inden du kan afhente det i butikken. 

Læs artiklen "Månedens leverandør" fra marts/2014, hvor Kragården var månedens indslag.

Se mere på: www.kragegaarden.dk

 

Holistia

Holistia ligger i udkanten af Søhus i Odense N, hvilket faktisk ikke mere end end god cykeltur fra bymidten. Siden 1980'erne har Anders dyrket grøntsager på de få hektar som udgør gartneriet Holistia. I dag er det med sin samlever, Vivian, ved sin side – og en håndfuld hjælpere i sæsonen. Holistia har også har en særdeles velassorteret gårdbutik – nyeste produkt på hylderne er økologisk maling fra Tyskland, som de er forhandler af. På Holistias marker dyrkes et væld af grøntsager. I hver en afkrog findes der frugttræer og -buske. En central placering har de tre drivhuse, hvor der er tre forskellige klimaer. På den måde kan han forlænge sæsonen og tilbyde grøntsager, der ellers ikke så gerne vokser i dansk klima.

Læs artiklen "Månedens leverandør", fra feb/2013, hvor Holistia var månedens indslag.

Se mere på: www.holistia.dk

 

Gartneriet Lykkesholm

Gartneriet Lykkesholm ejes og drives af Michael Jensen og hans kone og er beliggende hovedsageligt i Tommerup/Knarreborg med en mindre afdeling i Bellinge. Gartneriet, der har 16 ansatte, er Danmarks største producent af økologiske agurker og leverer primært til supermarkederne, der også får tomater.
Grøntsagerne dyrkes direkte i jorden og således med fri adgang til næringsstoffer og i direkte kontakt med mikrolivet i jordbunden – i modsætning til de konventionelle gartnerier.
Drivhusene rummer også en mangfoldighed af planter, der kræver mere lys og varme end vi ellers får under fynske himmelstrøg - peberfrugter, chili og auberginer. Særligt disse bliver solgt til mindre aftagere, herunder fødevarefællesskabet.

Se mere på: www.lykkesholm.com/

 

Vellinge frugt

Mere info kommer senere

Se mere på www.vellingefrugt.dk

 

Syrengården

Syrengården ligger i Seden og drives af Morten Jensen, som er født og opvokset på gården. Her bor han stadig og dyrker på 25. år økologiske kartofler og grøntsager, som han dels sælger til de store butikskæder, dels sælger fra sit eget stalddørssalg på gården - og til fødevarefællesskabet.

 

Asbørn Hellesøe / Honning

Asbjørn, der er jordbrugsteknolog og vildtforvalter, har bier på Ny Kongevej i Åløkkekvarteret, hvor der står 3 bistader i svigerforældrenes villahave. Sammen med 7 andre bistader i Odense S laver Asbjørns bier så meget honning, at der også er mulighed for at sælge en del af hobby-produktionen.
Sammen med hans svigerfar startede Asbjørn for ca. 4 år siden med biavlen; en hobby, der i dag fylder meget i de intensive 3 sommermåneder fra omkring maj, når alt omkring os blomstrer. Om vinteren er bierne i vinterdvale og bistadet står stille hen som resten af haven, hvor bierne forsørger sig gennem sukker, som de bliver fodret med

Læs artiklen "Månedens leverandør" fra april/2014, hvor Asbjørn var månedens indslag.