Hjem / Content / Syltede rødbeder med peberrod og anis - vegansk

Syltede rødbeder med peberrod og anis - vegansk

Average: 3 (2 votes)
Vejledning: 
2 kg rødbeder havsalt Lage 9 dl æbleeddike (jeg bruger fransk øko æblecider-eddike der kan fås mange steder) 5 dl vand 16 g salt 400 g sukker (kan sikkert godt være mindre) 4 stk stjerneanis 1/2 dl koncentreret solbærsaft 6 stk let knuste peberkorn 6 cm frisk peberrod i skiver Skyl rødbederne fri for jord, og sæt dem over i en gryde med vand og salt. Kog i 20-30 min. indtil de er møre, pas på med at koge for længe, de skal være møre men ikke udkogte. Når de er møre, giver man dem en tur under den iskolde hane. Smut derefter skrællen af. Det er ikke svært. Når rødbederne er ordnet, skæres de i passende stykker (hvad man nu har lyst til og som passer til glassene de skal i) og putter dem i et par skoldede glas. Kom alle ingredienser til lagen, undtagen peberrod, i en gryde og kog op. Tag lagen af varmen og tilsæt peberroden (hvis peberroden kommer med fra starten giver den en besk eftersmag). Hæld den varme lage over rødbederne, luk glasset, og lad rødbederne trække mindst 3 dage i køleskabet, inden du spiser dem. Uåbnet kan de holde sig i ca et halvt år i køleskabet. God fornøjelse, de smager skønt! Hilsen Christina. Kilde: Claus Meyers Almanak.

Kommentarer

Lyder enormt lækkert! Hvor mange glas vil du sige, man får ud af det?

De er SUPER gode! Der blev 5 mellemstore glas ud af det. God fornøjelse!

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.