Hjem / Content / Samosas med raita (dansk: små pirogger med yoghurtdressing) – vegetarisk

Samosas med raita (dansk: små pirogger med yoghurtdressing) – vegetarisk

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 
Opskriften giver 16 små samosas Raita 5 dl yoghurt natural ½ agurk 2 tomater 1 fed hvidløg ½-1 tsk stødt spidskommen Hakket mynte Salt Skær agurken igennem på langs og tag kernerne ud med en teske. Tag kernerne ud af tomaten og skær begge dele i små tern og bland i yoghurten. Mynten, presset hvidløg og spidskommen tilsættes efter behag og der smages til med salt. Stilles herefter på køl. Samosas 1 grofthakket løg 4 kogte kartofler moset groft ca. 400 g 1-2 dl kogte ærter 3 spsk tikka masala krydderi 8 plader filodej , á ca. 30 x 40 cm (ca. 250 g) Olie Varm olien op. Svits løgene og tilsæt krydderi, kartofler og ærter. Afkøl. Fold forsigtigt 2 plader filodej ud på et tørt køkkenbord. Er der flere plader i pakken, så hold dem fugtige med et hårdt opvredet viskestykke indtil de skal bruges. Pensl med olie på begge plader og læg dem sammen. Klip filodejen i 4 stykker på (ca. 10 x 30 cm). Læg ca. 1½ spsk fyld i det ene hjørne. Fold hjørnet over fyldet, så det bliver en trekant. Forsæt med at folde trekanten til dejstrimlen slutter. Fortsæt med de resterende 6 plader filodej, så der ialt bliver 16 samosas. Læg de små pakker på en bageplade med bagepapir og pensl dem med olie. Bag dem midt i ovnen ca. 7 min ved 200 grader varmluft. Eller hvad med at lave fyld af ristede østershatte og persille fra denne uges lækre pose? :) Kilde : Signe og Arla.dk (Arla Køkenet, Sverige)

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.