Hjem / Content / Rosenkål

Rosenkål

Rosenkål består af små runde kålhoveder i en lysegrøn nuance. Duften er skarp, og næsen vil ikke være i tvivl om, at der her er tale om en type kål.
Rosenkålen er i sæson fra oktober til februar. Den må helst ikke have gule pletter, når du indtager den.

Tilberedning: 
Når du tilbereder rosenkål, skal du fjerne eventuelle visne blade, skylle den grundig og skære det nederste af stokken af. Kålen er et hit i sig selv, hvis man tilbereder den rigtigt. Det er der mange forskellige metoder til - den kan smørdampes, blancheres, bages og ganske simpelt snittes fint og spises rå. Rosenkålen tåler ikke at koge længere tid end blot et par minutter, da den ellers vil miste sin struktur.
Smager godt i: 
Den let bitre smag godt kan virke overvældende, men den er blændende i en kartoffel-/rodfrugtemos, i en salat, i en pastaret eller sammen med bacon og parmesan, hvor rosenkålens skarphed giver et ekstra pift til retten.
Vidste du at: 
Når først smagsløgene har givet grønt lys, og rosenkålen er gledet ned, kommer kålens egenskaber kroppen til gavn. Den er nemlig stopfyldt med antioxidanter og B-, C- og E-vitaminer. Desuden er rosenkål god for fordøjelsen.
Opbevaring og holdbarhed: 
Rosenkålen kan holde sig i flere uger i en plastpose på køl.
Kilde: 
aarstiderne.com
sæson.dk
madpyramiden.dk
Opskrifter: 
Fødevarefællesskabets opskriftssamling rummer masser af inspiration til, hvordan du får omsat posens indhold til lækre velsmagende retter. Hver uge vokser samlingen med endnu en opskrift, som tager sit udgangspunkt i ugens pose.

Sider