Hjem / Content / Rødkål i fad - kød

Rødkål i fad - kød

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 
4 prs. Sæt ovnen på 200 grader 1 kg rødkål ½ kg rødløg ½ kg æbler 2 røde peberfrugter 4 spsk farin ½ tsk nelliker ¼ tsk reven muskatnød salt peber reven skal af ½ usprøjtet appelsin Marinade 1 ½ dl rødvin 3 spsk rødvinseddike 1 spsk olie 1 fed hvidløg 1 tsk dijonsennep 8 gode frankfurterpølser Befri kålen for de yderste grove blade, del den i kvarte, skær stokken fra og snit kålen fint. Pil løgene og skær dem i ringe. Skræl æblerne, del dem, fjern kernehuset og skær dem i både. Skyl peberfrugterne og befri dem for frøstol og kerner og skær dem i fine strimler. Læg en 1/3 af kålen i bunden af et smurt ovnfast fad. Fordel halvdelen af løg, æbler og peber- Frugt herover. Drys med halvdelen af farinet, stødt nellike, reven muskatnød, salt og peber og dæk med endnu en tredjedel af kålen. Fordel de resterende løg, æbler, peberfrugtstrimler og krydderier over og slut af med resten af rødkålen og den revne appelsinskal. Rør vineddike og olie sammen og tilsæt knust hvidløg og sennep. Rør rødvinen i og hæld mari- naden over kålen. Dæk fadet enten med et tætsluttende låg eller med alu-folie, og sæt fadet i ovnen 1 3/4 time. Lav en fordybning i kålen og læg pølserne heri, dæk med kål og sæt fadet i ovnen igen i 15 min. TIPS Byd et godt brød til. Man kan skifte pølserne ud med en god Chorizo pølse. Hilsen Tonny Kilde: Det store danske madleksikon

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.