Hjem / Content / Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og feta - vegetarisk

Råmarinerede rødbeder med peberrod, æbler og feta - vegetarisk

Average: 4 (1 vote)
Vejledning: 
100 g rødbeder 1 dl æbleeddike 1/2 dl olivenolie 1 spsk akaciehonning 1 tsk friskrevet peberrod ½ bundt persille (eller ruccola) 2 æbler 1 dl hytteost (jeg bruger gerne feta, halloumi el. andet) Havsalt og friskkværnet peber Skyl og skræl rødbederne og skær dem i helt tynde – nemmest på mandolin jern. Kom rødbederne i en skål og mariner dem med eddike, olie, honning, salt, peber og peberrod. Du kan spise dem med det samme, men de bliver bedre af at trække et par timer – eller natten over. Vend gerne et par gange undervejs. Umiddelbart før servering så skyl og afdryp persillen (eller ruccola) hak groft og vend med rødbederne. Del æblerne, fjern kernehus og del i kvarte og skær i tynde skiver og vend i rødbederne. Anret på et fad og læg små klatter af hytteost, som er Meyers oprindelige opskrift, men jeg synes også det er lækkert med f.eks. grillet halloumi eller feta. Server som selvstændig ret med dejligt brød eller f.eks. med perlespelt og fisk. Kilde: Claus Meyer, Almanak – og hilsen og ønske om god appetit, fra Signe Bøgh

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.