Hjem / Content / Portulak

Portulak

Portulak er en køkkenurt, der har hjerteformede blade og tynde stilke samt hvide blomster. Foruden den grønne udgave kan man finde portulakken i en mere gul nuance og med blade i forskellige størrelser.

På billedet ses vinterportulakken, der kan høstes allerede i januar og februar og helt frem til foråret. Denne type portulak sås i august eller september. Portulakken findes også i udgaven haveportulak eller sommerportulak, der kan høstes fra maj til oktober.

Haveportulakken indeholder en stor mængde C-vitamin og er rig på Omega 3-fedtsyrer.

Tilberedning: 
Portulakken kan spises rå uden tilberedning og kan også dampes som spinat. Den tåler ikke megen opvarmning, da det vil gå ud over smagen. Se i øvrigt opskrifter med portulak herunder portrættet, hvor der linkes til fødevarefællesskabets kogebog.
Smager godt i: 
Portulakken kan bruges som salatblade i en god salatblanding. Den kan også bruges som grønt drys oven på alle slags retter - varme som kolde. Portulak smager en smule syrligt og let saltet.
Vidste du at: 
Portulakken betragtes som ukrudt længere syd på?
Opbevaring og holdbarhed: 
Den kan holde sig i tre til fire dage på køl i en plastpose.
Kilde: 
aarstiderne.com
havenyt.dk
Opskrifter: 
Fødevarefællesskabets opskriftssamling rummer masser af inspiration til, hvordan du får omsat posens indhold til lækre velsmagende retter. Hver uge vokser samlingen med endnu en opskrift, som tager sit udgangspunkt i ugens pose.

Sider