Hjem / Content / Pastinakkage med citroncreme

Pastinakkage med citroncreme

Average: 4.5 (2 votes)
Vejledning: 

Kog pastinakkerne med skind på, til de er godt møre, og lad dem køle ned i isvand eller i køleskabet. Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern. Det yderste af pastinakken kan være svært at få til at tage fat på rivejernet, så der kan man slutte af med at hakke færdigt i hånden.

Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med sukkeret, til det er opløst.

Tilsæt mel og bagepulver ved lav hastighed, til det er rørt ud, og tilsæt citronskal, citronsaft og olien.

Til sidst vendes den revne pastinak i. Bag kagen ved 160 grader i ca. en time. Stik en nål i kagen for at se, om den er færdigbagt. Hvis nålen kan trækkes ud, uden at der sidder dej på den, er den færdig.

Glasur: Pisk sukker og flødeost, til det er blødt, og tilsæt citronskallen. Spred ud på kagen, når den er kølet tilstrækkeligt af.

Tip: Citron er den bærende smagskomponent i denne kage, men det kunne også have været vanilje eller eventuelt chokoladestykker. Glasuren er en mere eller mindre klassisk gulerodskagefriskost, men det kunne også være noget andet, hvis man har andre præferencer.

På vegne af Christian F. Puglisi /Lise W

 

 

Ingredienser: 

Rækker til 4 personer

200 g pastinak, omkring 2 mellemstore
(hvis der er knoldselleri tilovers i køleskabet, kan det også sagtens bruges!)
2 æg
135 g sukker
125 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
Skal og saft af 1 citron
105 g vindruekerneolie

Glasur
300 g flødeost
130 g flormelis
Skal af en citron

Kategorier: 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.