Hjem / Content / Kikærter med balsamikoglaseret grønt - vegansk

Kikærter med balsamikoglaseret grønt - vegansk

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 
Ingredienser: 480 g kikærter, udblødt, drænet vægt 2 løg, gerne røde 4 stilke bladselleri 1 fennikel 1 nyt hvidløg eller 3 fed hvidløg 1/2 romainesalathoved 3 spsk olivenolie salt og peber 3 spsk balsamico 6 skiver groft hvedebrød 1 citron i både Tilberedning: Dræn kikærterne og kom dem i en skål. Skær løgene i tynde strimler. Del bladsellerien i 5 cm lange stykker og skær dem herefter i stave. Halver fenniklen på langs og skær den i tynde skiver. Skær hele det nye hvidløg i tynde skiver eller hak feddene. Del salathovedet i kvarte, så bladene stadig sidder fast på stokken. Steg løg, bladselleri, fennikel og hvidløg ad to omgange på en stor pande i to spiseskefulde af olien ved høj varme. Krydr med salt og peber. Tilsæt to spiseskefulde balsamico eddike, når grønsagerne er ved at tage farve. Lad eddiken koge væk og hæld grønsagerne op i skålen med kikærter. Varm den sidste olie op på panden og steg salaten kort ved høj varme, så den bevarer noget af sin sprødhed. Tilsæt resten af eddiken og lad den koge væk. Bland kikærter og grønsager, anret salaten på et fad med citronbåde og afslut med salaten ovenpå. Servér brød, ris eller nudler til. Skyttes rabarberchutney fungerer også fantastisk til! Kilde: Hjerteforeningen, redigeret af Lise W.

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.