Hjem / Content / Hestebønner/valske bønner

Hestebønner/valske bønner

Hestebønner

Hestebønner ligger tæt pakket i en ”foret” bælg. Selve bønnen er en forholdsvis stor rund, flad én af slagsen. De er i sæson fra juni til september og høstes, når bælgerne er store og grønne. Planterne kan blive op mod 80 centimeter høje.

Hestebønnen kaldes også en valsk bønne, hvilket betyder, at det er en udenlandsk bønne. Den stammer - så vidt vides - fra middelhavslandene.

Tilberedning: 
Hvis hestebønnen kommer direkte fra høst, skal de blancheres nogle minutter, efter de er taget ud af bælgen. Kog bønnerne i fem minutter, til de kan skæres fri fra den hvide hinde, der er om bønnen. Hinden kan ikke spises.
Smager godt i: 
Små hestebønner kan spises rå. De kan smørdampes og koges. I opskrifter ses bønnen ofte i selskab med hvidløg. Bønnerne er også gode efter en let kogning, et drys med salt og en smule olie eller i en blandet salat. Bønnerne kan også bruges i en suppe.
Vidste du at: 
Bønner generelt har et stort indhold af C-vitaminer og er en god kilde til fibre?
Opbevaring og holdbarhed: 
Holder sig på køl i en uges tid. Bønnen kan fryses.
Kilde: 
www.havenyt.dk
Politikens bog om køkkenhaven af Mette Østergaard
Opskrifter: 
Fødevarefællesskabets opskriftssamling rummer masser af inspiration til, hvordan du får omsat posens indhold til lækre velsmagende retter. Hver uge vokser samlingen med endnu en opskrift, som tager sit udgangspunkt i ugens pose.

Sider