Hjem / Content / Gratinerede pastinakker og champignion stuvning- vegetar

Gratinerede pastinakker og champignion stuvning- vegetar

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

4 prs.
Skræl pastinakkerne tyndt og kog dem i letsaltet vand 10-15 min. Til de er akkurat møre. Unge pastinakker er hurtigere færdige. ¨

Hæld straks vandet fra, gem 1 dl til champignonstuvningen.

Skær pastinakkerne i ½ cm tykke skiver. Læg dem taglagt i et smørsmurt ovnfastfad.

Skær rodenden af svampene og skyl dem kort under rindende koldt vand. Tryk dem tørre og skær dem i skiver.

Sæt ovnen på 200 grader.

Champignonstuvning

Smelt smørret i en gryde og vend champignonerne kort heri. De skal ikke tage farve og må ikke nå at afgive væde. Rør melet i og spæd først med det varme kogevand. Tilsæt så fløden, lidt ad gangen. Smag til med salt og peber. Fordel stuvningen over pastinakkerne i fadet, drys med rasp og ost og læg et par smørklatter over.

Sæt fadet i ovnen og gratiner i ca. 10 min. til overfladen er gylden.

TIP Passer fint som tilbehør til fisk eller kød.

Ingredienser: 

½ kg pastinakker

salt

Champignonstuvning:

250 g champignon

20 g smør

2 spsk mel (20g)

1 dl kogevand fra pastinakkerne

1 dl fløde

Salt og peber

Gratinering:

2 spsk rasp

10 g smør

2 spsk reven ost (Parmesan eller emmentaler)

Endvidere Smør til fadet

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.