Hjem / Content / Grøntsagsbiksemad med bacon, spejlæg og lynsyltede rødbeder (kød)

Grøntsagsbiksemad med bacon, spejlæg og lynsyltede rødbeder (kød)

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

4 personer. I mit køleskab ligger et helt stykke lækkert, røget bacon og jeg tænker det vil give alle ugens herlige vintergrøntsager et pift - og tilsat lidt syrlighed fra "lyn-rødbeder" - for alle os der ikke liiiige nåede at sylte;) Så denne opskrift skal klart prøves hjemme hos os - og måske hos dig?

Kom eddike og sukker i en gryde og varm op til sukkeret er smeltet. Lad lagen køle af til den er lun. Skær top og bund af de kogte rødbeder og smut skrællen af. Skær rødbederne i skiver, kom i en skål og overhæld dem med den lune eddikelage. Skær bacon i små tern og kom på kold pande og steg let gyldne ved moderat vare. Skræl kartofler, persillerødder og gulerødder og skær i mindre stykker. Pil og skær løgene i tern. Hak hvidløget fint. Kom grøntsagerne på panden, når baconstykkerne er let gyldne, og steg dem møre og gyldne i baconfedtet, ca. 15 min. Rør ofte, så det ikke brænder på. Krydr godt med havsalt og peber. Varm en anden pande op og slå 4 æg ud til spejlæg og steg ved jævn varme. Skyl, afdryp og hak persillen og drys over biksemaden og server med spejlæg og de syltede rødbeder. Kilde: Ejlersen/Hess Aarstidernes madplaner.

GOD APPETIT ønsker Signe 

Ingredienser: 

3 spsk edikke

2 spsk sukker

500 g kogte rødbeder

300 g bacon

1 kg kartofler

350 g persillerødder

500 g gulerødder

200 g løg

3 fed hvidløg

4 æg

Olie

Havsalt 

friskkværnet peber

1/3 persille

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.