Hjem / Content / Fællesspisning 24.03.2013: Chilli con hvidkål, Majsbrød, Guacamole, Pastinakkage med citron

Fællesspisning 24.03.2013: Chilli con hvidkål, Majsbrød, Guacamole, Pastinakkage med citron

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Opskrifterne rækker til cirka 4 personer - måske med lidt rester, men det gør jo heller ikke noget :)

Chili con hvidkål Kålkællingernes opskrift
Sæt bønnerne i blød dagen før og kog efter anvisning (vi gav kidneybønnerne en time og de andre en halv time) Fintsnit kålen og hak løg, hvidløg og chili fint. Svits løgene i olivenolie. Tilsæt så hvidløg, chili og krydderier. Tilsæt så kålen og kog den mør med de flåede tomater og tomatpureen. Til sidst kommes bønnerne i, og så skal det bare have lov til at simre - mindst en halv times tid. Før serveringen smages til med kakao, salt og peber. Vi serverede chilien med kogte speltkerner.

 

Majsbrød Lone Landmands opskrift fra Ude og Hjemme
Smør en 3-liters form. Udrør gæren i vandet. Tilsæt salt, honning og de to slags mel. Ælt til dejen er jævn, tilsæt olie og ælt så videre til dejen virker blød og smidig. Stræk dejen aflang og læg hver ende en tredjedel ind over midten. Stræk den igen og gentag foldningen. Træk forsigtigt dejen ud i bageformens længde og læg den til hævning med husholdningsfilm over. Lad den hæve i 2,5 time eller til den når formens kant. Forvarm ovnen til 225° og bag brødet i 25-30 minutter.

 

Guacamole (oprindeligt rosenkålsmole) Kålkællingernes opskrift 
Skær de flotte toppe af kålen og gem til pynt. Blend avocadoer og resten af kålen med citronsaft, hvidløg. Smag til med salt og peber. Læg de fine romanescotoppe på guacamolen i et sirligt mønster.

 

Pastinakkage med citron Chrstian F. Puglisi 
Kog pastinakkerne med skind på, til de er godt møre, og lad dem køle ned i isvand eller i køleskabet. Pil skindet af dem som med kogte kartofler, og riv dem på et groft rivejern. Det yderste af pastinakken kan være svært at få til at tage fat på rivejernet, så der kan man slutte af med at hakke færdigt i hånden. Slå æggene ud i en skål, og pisk dem med sukkeret, til det er opløst. Tilsæt mel og bagepulver ved lav hastighed, til det er rørt ud, og tilsæt citronskal, citronsaft og olien. Til sidst vendes den revne pastinak i. Bag kagen ved 160 grader i ca. en time. Stik en nål i kagen for at se, om den er færdigbagt. Hvis nålen kan trækkes ud, uden at der sidder dej på den, er den færdig.

Glasur: Pisk sukker og flødeost, til det er blødt, og tilsæt citronskallen. Spred ud på kagen, når den er kølet tilstrækkeligt af.

Ingredienser: 

Chili Con Hvidkål:

3 løg

4 fed hvidløg

Chili efter smag og styrke (vi brugte 2 røde, forholdsvis milde)

En kanelstang

2 spsk. knust spidskommen

100 g tørrede kidneybønner

100 g tørrede hvide bønner

100 g tørrede black eyed bønner

2 dåser flåede tomater

3 tsk. tomatpure (vi brugte en kvart tube)

1 spsk. kvali-kakao

Salt og peber

Eddike eller citronsaft til at justere smagen.

 

Majsbrød (Til et stort brød):

20 g gær (vi brugte 25 g, fordi vi ikke havde tid til at lade det hæve så længe)

0,5 l vand

2 tsk. salt

1spsk. honning (eller sukker)

250 g majsmel

750 g mel

1 dl solsikkeolie

 

Guacamole:

1/2 romanescokålhoved

4 avocadoer

Saften fra 1/2 citron

1 fed hvidløg

Salt og peber

 

Pastinakkage med citron:

200 g pastinak, omkring 2 mellemstore

2 æg

135 g sukker

125 g hvedemel

1 tsk. bagepulver

skal og saft af 1 citron

105 g vindruekerneolie

Glasur:

300 g flødeost

130 g flormelis

skal af en citron

 

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.