Hjem / Content / Chili con hvidkål - vegansk

Chili con hvidkål - vegansk

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

8 personer
Svits løgene i olien. Tilsæt kogt hvidkål og pastinak/selleri, peberfrugter, hvidløg, chili og øvrige krydderrier, tomatpure, vand/øl og bouillon. Lad det simre - gerne en time eller mere (kan laves dagen før servering, så smagen rigtig når at træde i karakter) 5-10 minutter inden servering tilsættes kidneybønner og evt. lidt mere væske. Smag til med salt og chili og varm godt igennem.

Serveringsforslag: Hovedret: Chili con hvidkål med ris eller kartofler og en sød salat af fintsnittede æbler og gulerødder. Frokost: Chili con hvidkål med små tacoskaller eller majspandekager og guacamole samt en salat. Kan også bages ind i en grov pirogdej. Guacamole: 1 avocado, ½-1 dl græsk yoghurt 2% eller cremefraiche. Efter smag tilsættes citron, hvidløg, spidskommen og salt og peber. Hvis du har tomater så hak et par stykker og tilsæt.

Lise W/ Revideret udgave af Chili con hvidkål fra Sønderjysk kål

Ingredienser: 

500 g kogt, hakket hvidkål

500 g. kogt pastinak eller selleri

1 spsk olie

100 g fintsnittede løg

240 g kogte, røde kidneybønner (opblødte tørrede eller fra dåse)

2 stk hakkede røde peberfrugter

3 fed presset hvidløg

½ tsk chili, stødt (evt. frisk hvis man lige har)

1 tsk spidskommen, stødt

1 tsk tørrede koriander, stødt

1 kanelstang (tages op inden servering)

½ dl tomatpure (en stor dåse)

1 tsk salt

5 dl grøntsagsbouillon

1 dl vand eller øl

Kommentarer

Gad vide om det er en moderniseret gammel egnsret?

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.