Der udleveres ikke poser eller andet i denne uge, da Byens Højskole er lukket. Vi vender snart tilbage med detaljer for oktober.
Bønnesalat - vegansk
Primære faneblade

Vejledning:
Salat:
400 g kogte bønner, flere slags og gerne forskellige farver og størrelser
(dåsebønner kan fint bruges i en snæver vending)
250 g. grønne bønner
2 peberfrugter rød + gul
1 rødløg
1 bundt frisk basilikum (eller anden krydderurt - ruccula)
Salt of peber
Dressing:
2 fed hvidløg
1 chilli
2 spsk olivenolie
2 spsk hvidvinseddike eller 3 spsk citronsaft
salt
Lav først dressingen. Hak hvidløgsfeddene og den udkernede chilli fint. Pisk olie, eddike eller citronsaft sammen med hvidløg, chilli og salt.
Vend de kogte/dåse bønner i dressingen så de kan trække smag mens grøntsagerne gøres klar.
Nip stilken af de friske bønner og kog dem i letsaltet vand i 3-5 min. til de er møre men stadig sprøde. Køl af under koldt vand og skær dem derefter i 2-3 cm's stykker.
Fjerne kernerne fra peberfrugterne og skær dem i passende tern. Hak rødløget fint og hak basilikum groft.
Bland peberfrugt, løg, grønne bønner og basilikum med de marinerede bønner og smag til med salt og peber og evt. ekstra eddike/citronsaft.
Tip: Mariner gerne de kogte bønner i en time eller to hvis muligt, så de trækker meget smag.
Hvis alle ingredienser skæres i små tern så giver det en særlig smagsoplevelse fordi man i hver mundfuld får lidt af det hele. Man kan dog sagtens snitte det lidt mere rustikt og salaten bliver dermed måske flottere at servere, men ikke helt samme smagsoplevelse - op til dig.
Kilde: Vegetarisk vellyst af Christine Bille Nielsen og Tina Scheftelowitz
God appetit og "solhilsen" fra Signe:)
Tilføj kommentar