Hjem / Content / Fællesspisning 28. nov. 2011: Patinaksuppe / Rødkålssalat

Fællesspisning 28. nov. 2011: Patinaksuppe / Rødkålssalat

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Krydret pastinaksuppe 4 portioner
Smelt smørret i en stor gryde, tilsæt løg og pastinak. Sauter let i ca. 3 min. Rør krydderierne i, og sauter i 1 min. mere. Tilsæt bouillon, smag til med salt og peber Og bring gryden i kog. Skru ned for varmen, læg låg på og lad gryden simre i ca. 45 min. til pastinakkerne er møre. Lad det køle lidt af inden det kommer i en blender eller foodprocesser, til suppen er lind. Hæld suppen tilbage i gryden, tilsæt fløden og varm grundigt igennem ved svag varme. Opvarm olien i en lille gryde, tilsæt de fintsnittede hvidløg og de gule sennepsfrø og steg dem Hurtigt, til hvidløget begynder at blive brunt og sennepsfrøene at ”poppe” og sprutte. Tag gryden af varmen og drys krydderi blandingen over ved serveringen. TIP Du får det bedste resultat, hvis du bruger hele frø af koriander og spidskommen. De hældes på en tør pande og ristes til de begynder at ryge, hvorefter de hældes i en morter med lidt groft salt Og mortes til pulver.
Hilsen Tonny Kilde Kokkens bog om supper

Rødkålssalat med spelt og æble 4 pers.
Kog perlespelten efter anvisningen på pakningen, afdryp og afkøl den. Udkern og snit æblerne i både. Bland perlespelt, æbler og rødkål samt rødløg med de tørrede frugter. Rør dressingen sammen og smag den godt til med salt og peber, før den blandes med salaten, som gerne må trække 15 – 20 minutter og gerne længere.
Opskriften er udafbejdet af: Vibeke Lehn.

Ingredienser: 

Krydret pastinaksuppe:

40 g smør

1 løg, hakket

675 g pastinak skåret i terninger

1 tsk stødt koriander

½ tsk stødt spidskommen

½ tsk stødt gurkemeje

¼ tsk stødt chili

1,2 l hønsebouillon

1.5 dl kaffefløde

1 spsk rapsolie

salt og friskkværnet peber

EVENTUELT 1 fed hvidløg, fint strimlet 2 tsk gule sennepsfrø

 

Rødkålssalat med spelt og æble:

1 dl perlespelt

2 æbler, f.eks. Ingrid Marie eller cox orange

½ liter fintsnittet rødkål

1 fintsnittet rødløg

1 dl grofthakkede, tørrede, frugter f.eks. abrikoser, rosiner og tranebær samt lidt syltet ingefær

Dressing:

2 spsk olie

4 spsk æbleeddike

2 tsk akaciehonning

1 tsk spidskommen

Salt og peber

 

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.