Hjem / Content / Fællesspisning 12/11/2012: græskarsuppe, flækærtemos, rødkålssalat, stenalder-kernebrød, grønkålspesto

Fællesspisning 12/11/2012: græskarsuppe, flækærtemos, rødkålssalat, stenalder-kernebrød, grønkålspesto

Ingen bedømmelser endnu
Vejledning: 

Græskarsuppe DM i hverdagsmad (4 pers.) 1. Skær skrællen af græskaret (de undlod vi), halver det og fjern græskarkernerne med en ske. Rens porrerne. Skræl gulerødder og kartofler. Skær alt i mindre stykker. 2. Kom lidt olie i en gryde, og steg/sauter grøntsagerne heri. Tilføj spidskommen og chili. 3. Opløs urtebouillonen i kogende vand, og hæld det over grøntsagerne. (Vi brugte bare vand) Kog grøntsagerne møre, det tager ca. 15 min. 4. Blend grøntsagerne direkte i gryden med en stavblender, smag til med salt og peber. 5. Tilbehør: Imens suppen simrer: Rist kernerne på en tør, hed pande. 6. Servering: Server suppen med cremefraiche, kerner og et par skiver friskbagt brød.

Flækærtemos FDB Ny Nordisk Hverdagsmad (4 personer): Sæt flækærterne over i rigeligt vand, kog dem i ca. 30 minutter til de er møre. Si vandet fra, og blend ærterne i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser. Spæd op med vand, hvis mosen er for fast. Smag på mosen, og giv den lidt mere hvidløg, eddike, salt en knsp. sukker og peber, så den sidder lige i skabet. Spisetid: Brug mosen som smørelse på brøddet.

Rødkålssalat Claus Meyer (8 pers.) Snit kålen i helt tynde strimler og vend den sammen med kirsebæreddiken. Krydr med salt. Lad rødkålen trække med eddiken i et par timer (vi havde ikke tid til at lade den trække, men det gjorde ikke noget:)) Rist mandlerne ved svag varme i ovnen eller på en pande, til de netop begynder at ændre farve. Skær dem i aflange splinter. Skær top og bund af appelsinerne og stil dem på spækbrættet med skærefladen nedad. Skær skrællen af og skær frugtkødet fri mellem hinderne. Bland honning og olie sammen til en dressing og smag til med salt og peber. Vend rødkål, appelsiner, mandler og rosiner sammen. Vend dressingen i og smag til med salt og peber.

Grønkålspesto Lise Wind-Hansen: Bland alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt olie og blend til en grødet konsistens.

Stenalder-kernebrød Glad uden gluten Bland det hele sammen – skal ikke hakkes, koges, lægges i blød eller andet. Bare bland kerner i en skål, tilsæt olie og æg, og ned i en smurt form. Bag ved 160 grader i en time og lad brødet køle af før det skæres ud.

Blomkålsrissalat med rosenkål og æbler Birgitte Bødtcher Jensen:  Blomkålen fin-hakkes i foodprocessor og løg skæres i tern. Steg løg og blomkål og i olie på panden, krydr det godt med salt, peber, spidskommen og evt. lidt chili. Fjern de yderste blade på rosenkålen og skær stokken af og bræk rosenkålene i blade. Æblerne skæres i tern og vendes i citronsaft. Mandlerne hakkes groft og tørsteges på en pande. Krydderurterne hakkes og det hele vendes sammen med dressingen.

Æblesmuldrekage med havregryn, hasselnødder og vanilje:  Smuldr smøret med sukker og mel. Knus makronerne og tilsæt dem sammen med havregryn. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern. Drys dem med kanel, sukker og vaniljekorn. Smør en form, læg æbleblandingen i og fordel smuldredejen over. Bag ved 185 grader ig 15-18 minutter - indtil æblerne er møre og crumblen sprød. Server med fromage frais - evt rørt med citronskal, vanilje og honning. Mh!

Mvh. Birgitte Bøtcher Jensen og Lise Wind-Hansen

Ingredienser: 

Græskarsuppe
1 hokkaido græskar (800 g) 
2 porrer (300 g)
300 g kartofler
200 g gulerod
olivenolie
1 spsk. spidskommen
1 knsp. chili
1 spsk. herbamare urtebouillon
ca. 1,5 l vand
1 tsk. fint salt
¼ tsk. peber

Tilbehør: 4 spsk. græskarkerner
4 spsk. solsikkefrø
2 dl cremefraiche 18 % godt brød

 

Flækærtemos
120 g flækærter - Møllerens (desværre uøkologiske) fås i Irma, da ingen helsekost mente at have dem
1 fed hvidløg
1 æble, uden kernehus
4 spsk. koldpresset rapsolie
2 tsk æbleeddike
salt
sukker
peber
 

Rødkålssalat
¼ rødkål (ca. 500 g- befriet for yderblade og stok)
3 spsk. kirsebæreddike (vi brugte æbleeddike)
50 g smuttede mandler (vi brugte ristede hasselnødder)
2 små appelsiner
2 spsk. honning
2 spsk. olivenolie (vi brugte rapsolie)
75 g rosiner eller tørrede tranebær
Salt
peber
 

Grønkålspesto
3-4 grønkålsblade (evt. blancheret et par minutter)
En håndfuld nødder – mandler, pinjekerner, valnødder eller andre - solsikkekerner.
En håndfuld reven parmesan eller anden fast ost.
Rapsolie, et par deciliter
Salt 
hvidløg og citronsaft efter smag
Hvis man har, er persille heller ikke af vejen.


Stenalder-kernebrød
100 gram græskarkerner
100 gram hirseflager
100 gram solsikkekerner
100 gram hele mandler
100 gram hørfrø
100 gram sesamfrø
1 deciliter rapsolie
5 æg
1 tsk. salt
1 tsk. Honning
 

Blomkålsrissalat med rosenkål og æbler
Blomkål
Rosenkål
Krydderurter
Æbler
Løg
Mandler
Citronskal
Dressing:
4 spsk koldpresset jomfruolivenolie
2 spsk citronsaft ½ -1 tsk ahornsirup
Maldon salt
friskkværnet sort peber el. 1 lille drys tørret chili

Æblesmuldrekage med havregryn, hasselnødder og vanilje
125 g smør
75 g sukker
100 g sigtemel
75 g makroner
100 g havregryn
4 æbler
1 spsk kanel
80 g halve hasselnødder
korn af en halv vaniljestang
1 spsk rørsukker

Tilføj kommentar

Plain text

  • Ingen HTML-tags tilladt.
  • Web- og e-mail-adresser omdannes automatisk til links.
  • Linjer og afsnit ombrydes automatisk.
Ved at indsende denne formular, accepterer du Molloms privatlivspolitik.