Hjem / Bliv medlem

Bliv medlem

Det er nu muligt at melde sig ind i Odense Fødevarefællesskab online. Nedenstående bedes læses inden indmeldelse i foreningen. 
 
 
Odense Fødevarefællesskab er en demokratisk, medlemsejet og -drevet indkøbsforening, der formidler fynske økologiske og biodynamiske fødevarer til medlemmerne meget billigt. 

Hver uge kan man som medlem købe forskellige poser frugt og grønt afhængigt af sæson, og vi har derudover også et stort udvalg af kød, mel, gryn, moste, marmelader, honning, chutney, mm.  

Det hele er økologisk, sæsonorienteret og lokalt produceret. Denne tilgang sikrer gode og sunde fødevarer, det belaster miljøet mindst muligt, og det støtter samtidig de lokale landmænd.

I Odense Fødevarefællesskab er alle medlem, medejer og medarbejder. Ved at alle bidrager til fællesskabet kan vi sikre en direkte forbindelse mellem producent og aftager og vi kan undgå alle fordyrende mellemled. Det gør fødevarerne så nærværende og så billige som mulige. Vi bestemmer dermed også selv, hvilke fødevarer vi vil føre og hvilke standarder, de skal leve op til og vi bestemmer i fællesskab hvordan et (minimalt) overskud skal bruges.

Hvis du synes at dette lyder som noget for dig, så læs med herunder. 
 

 

Hvem kan blive medlem og hvad koster det?

Alle kan blive medlem og det koster 100 kroner at melde sig ind og derved får du ret til at købe i foreningen. Herefter betales der et årligt medlemsbidrag på 25 kr. 

 

Hvordan fungerer det?

Når du bliver medlem modtager du et login til hjemmesiden og en velkomstmail. På hjemmesiden sælger vi vores varer gennem webshoppen, og hvis du skal nå at have en pose med til den næstkommende onsdag, skal den bestilles senest fredag inden kl. 24.00. Det er også muligt at bestille dine varer og betale kontant gennem kassemesteren i butikkens åbningstid om onsdagen 16:30-18:00. Vi opfordrer dog alle, der har mulighed for det, til at gøre købene på webshoppen. 

Vær opmærksom på at vi pt. kun modtager VISA/Dankort betaling på webshoppen. Det samme gælder for onlineindmeldelsen, denne kan også kun foregå gennem fremmøde i butikken og kontant betaling. Senere på året vil der også blive tilføjet Mastercard som betalingsmiddel.

 

Hvordan afhenter jeg mine varer?

Poser og øvrige varer  afhentes i butikken onsdag mellem 16:30 og 18:00. Hvis du glemmer at afhente din pose, er den gået tabt. Den gemmes ikke til ugen efter. Hvis du af en eller anden grund skulle blive forhindret i at afhente din pose, kan du kontakte ugens kassemester og forsøge at lave en særaftale (du finder kontaktoplysningerne på vagtplanen). Du kan også prøve at forhøre dig blandt de andre medlemmer på den virtuelle opslagstavle, om der evt. kunne være et venligt med-medlem der ville tage din pose med hjem og opbevare den til afhent dér. 

 

Hvad skal jeg overveje inden jeg melder mig ind?

Odense Fødevarefællesskab er, som du nok har fornemmet allerede, ikke en butik. Før du melder dig ind og begynder at bestille, beder vi dig derfor overveje om du kan leve op til de nedenstående medlemsbetingelser, og om et sådan fællesskab er noget for dig. Vi er her selvsagt ikke for at tilbyde udenforstående billig økologi, men tværtimod er vi her, for i fællesskab at sætte rammer for, hvordan vi anskaffer os vores fødevarer.

 

Medlemsbetingelser

Når du bliver medlem i Odense Fødevarefællesskab bliver du samtidig medejer og medarbejder, dvs at alle medlemmer får mulighed for at få indflydelse og tage ansvar for driften og udviklingen af foreningen. Alle vigtige beslutninger tages i fællesskab og alt overskud går til foreningens medlemmer.

Alle medlemmer forpligter sig til at tage del i foreningens drift og virke, enten ved at tage en vagt engang i mellem, eller ved at deltage i en af de grupper som organiserer foreningen. Foreningsmodellen kan kun fungere hvis alle giver et nap med engang imellem, så det er en forudsætning at medlemmer har denne forståelse og tilgang til deres medlemsskab. 

Hvis du mener at et medlemsskab i Odense Fødevarefællesskab er noget for dig, brug linket ovenfor - så er du et skridt nærmere at blive en del af et lokalt, grønt og bæredygtigt indkøbsfællesskab.